Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért tilos az eutanázia?

Miért tilos az eutanázia?

Figyelt kérdés

A két idős oroszlánt elaltatták nemrég mert idősek voltak és betegek, rossz volt az életminőségük, ne szenvedjenek, ezért a kegyes halált kapták.

[link]

Végstádiú rákos beteg embereknek szenvedni kell, iszonyatos kínokat kell átélniük nekik és a családjuknak is. Miért? De nem csak nekik, rengeteg szenvedő ember van akiknek muszáj szenvedni, közben egy oroszlán megérdemli, hogy ne szenvedjen...

2020. aug. 11. 11:00
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

#8 törvényi szabályozás

#9 az embernek saját maga a gazdája, te magad rendelkezhetsz az életed felett. Vagyis most épp, hogy nem...

#10 igen van, tök jó. Attól még ugyan úgy végig kell szenvednie a szerencsétlennek mondjuk egy végstádiumú agydaganatot.

2020. aug. 11. 11:49
 12/22 anonim ***** válasza:

9 vagyok.

Pontosan. Tehát jelenleg Magyarhonban az ember nem a saját gazdája.

2020. aug. 11. 11:55
 13/22 anonim ***** válasza:

Nem lenne visszaélés, máshol is úgy van hogy a betegnek kell kérvényeznie a eutanáziát, és komoly pszichiáteri kivizsgálás előzi meg az engedélyezést. A rokonoknak ebbe nincs beleszólása, ha a beteg nemet mond, akármennyit is adhatnak az orvosnak, nem csinálják meg.

Én támogatnám, mindenkinek joga lenne a lehető legkevesebb szenvedéssel elmúlni. Persze szigorú szabályokhoz kötném.

Aki meg Istennel jön, kérek válaszolj: akkor is ezt mondanád ha te élnél hónapokig-évekig morfiumon, szondával etetve, mozdulatlanul, fájdalmak között,szép lassan belülről elrohadva, vagy egy szeretted, aki ugyan ezen okokból könyörögne a halálért?

Van az a pont mikor az élet már nem élet, mikor a legjobb döntés elengedni a szenvedőt.

2020. aug. 11. 11:59
 14/22 A kérdező kommentje:

Igen, ellentmondásos a szitu.

Kontrollált körülmények közt, fájdalommentesen kíméletesen nem halhat meg egy menthetetlen szenvedő beteg ember.

De a 10. emeletről levetheti magát vagy felvághatja az ereit. 😔

2020. aug. 11. 12:01
 15/22 A kérdező kommentje:

Nagyon korrekt amit írsz.

Annyi kiegészítés, hogy istennel és vallással senki ne jöjjön ebben a témában.

Van egy nagyon tisztelt szentté avatott, Nobel békedíjas apáca, aki a szenvedő betegektől megtagadta a fájdalomcsillapítót helyette inkább lekötöztette a szenvedő beteg embereket...

2020. aug. 11. 12:04
 16/22 anonim ***** válasza:
10 vagyok. Kedves kérdező teljesen egyet értek veled. En is átéltem ezt a nagypapámmal aki meg akart halni és az ablakon is kiugrott volna ha fel tud kelni az ágyából. Egy mellhártyadaganatos barátnőm fuldoklásos halálat is végig néztem. Nyilván ezek olyan esetek voltak ahol indokolt lett volna az eutanázia. De nem ítelkezhetünk mindenki felett. Sok olyan beteg van akiknek kívülről nézve számodra vagy számomra már értéktelen az élete az életminősége miatt. Ő mégis ragaszkodik hozzá, vannak akik olyan állapotban vannak, hogy megkérdezni aem lehet róla őket. Ez egy nagyon nehéz kérdés. És sajnos bármilyen ellenőrzőttek a körülmények mindig van lehetőség a visszaélésre. Mint ahogy a halál bűntetés végrehajtása után is lesznek akikről kiderül ártatlanok. :( sok idős embert egyébként így is eltesz a rendszer láb alól mert már a koruk miatt nem kapnak megfelelő kezelést. Pedig sokuk élhetne minőségi életet. Nehéz kerdés ez nagyon. Ha mindenki becsületes lenne ebben a világban akkor nem lenne ilyen nehéz. :(
2020. aug. 11. 13:10
 17/22 BeefEater ***** válasza:

Egyetértek a kérdezővel. Szerintem elsősorban vallási oka van, azaz a vallásosak/"életvédők" kényszerítik másokra az akaratukat.

Plusz a halálról beszélni sokszor még mindig tabu. Nézd meg a herce-hurcát az USA-ban a halálbüntetés körül: ugyan ezen okok miatt kell az elítélteknek szenvedniük a kivégzés során, mert ha egy szakember (orvos) akár csak elmondja, hogy hogyan csinálhatnák biztosan fájdalommentesen, akkor egyből elveszti az engedélyét. Ennek köszönhetően rendes orvosi képzésben nem részesült emberek találják ki a protokollokat. Az eredményt láthatod a hírekben.

A hollandok nagyon élen járnak ebben egyébként, érdemes ezt elolvasni: [link]

2020. aug. 11. 14:14
 18/22 anonim ***** válasza:
17es, én egy halálra ítéltet sem sajnálok, szenvedjen csak, mint az áldozata.
2020. aug. 11. 14:21
 19/22 anonim ***** válasza:
18 csak tudod olyat is ítéltek már halálra aki ártatlan volt és azt már nem lehet visszacsinálni. :( én nem ítélkeznék más élete felett. Az eutanázia szenvedőknél más. De pl az ablrtuszt sem tamogatnám. Nem tiltanám de a megelőzésre fektetnék nagyon nagy hangsúlyt és ingyenessé tenném a védekezésnek minden módját.
2020. aug. 11. 16:29
 20/22 anonim ***** válasza:
19es, viszont elenyésző az ártatlanok halálra ítélése, a valódi bűnösöké mellett. Bevett gyakorlat hogy ha nem 100% a bizonyíték akkor csak életfogytiglant kap maximum, halálbüntetést csak akkor ha egyértelműen az az elkövető.
2020. aug. 11. 16:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!