Vércsoport meghatározásnál ez az eredmény mennyire reális?
Figyelt kérdés
Tavaly csináltunk biológia fakton vércsoport meghatározást, egyik osztálytársammal voltam párban. Akkor lefotóztam,belinkelem nektek ide. Ne haragudjatok, hogy oldalasan van lefotózva. A második sor az enyém, az első az osztálytársamé. Elméletileg az övé 0Rh+ , az enyém 0Rh- . A szüleimnek ARh+ és 0Rh+ . Nekem hogy lett mégis negatív?
Köszi! 19L
2020. júl. 4. 10:47
2/5 anonim válasza:
Bocs, ha vmi kifejezés nem jó, már rég volt.
Anyukád valószínűleg A0 es Rh +- allelú, apukád meg 00 Rh+-, mivel a pozitiv oroklodik dominansan.
Anyukadtol es apukadtol is a 0 és - allelt orokolted, igy letsz 0-.
3/5 anonim válasza:
Tehát te 00 - - vagy, a gyerekeidnek biztos 0- allelt adsz majd tovabb. De a parodtol fuggoen lehetnek majd 0+/-, A+/- es B +/- vercsoportuak is.
4/5 anonim válasza:
Feltételezem, hogy amikor ezzel szórakoztatok biológia fakton, elmagyarázták a vércsoportok öröklődését is, csak figyelni kellett volna.
5/5 anonim válasza:
Lehetséges. [link]
Ettől függetlenül ez nem volt egy valid laborvizsgálat. Ha tényleg kell majd tudni a vércsoportot, akkor igazi vérvételt kellene csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!