Valakit műtöttek már szájsebészeten altatás nélkül (helyi érzéstelenítéssel)?
Figyelt kérdés
Ha igen, légyszíves írjon privátban, vagy itt írja le, hogy akkor milyen volt, stb. Köszönöm előre is.2020. jún. 26. 22:09
1/6 anonim válasza:
Nekem a bölcsességfogamat vették ki helyi érzéstelenítéssel. Az injekció nem a volt a legjobb érzés, de teljesen kibírható volt. Utána fájdalmat egyáltalán nem éreztem, de amikor már 20 perce matatott a számban és hallottam, ahogy a fúró szétmorzsolja a fogamat, akkor azért egy kicsit rossz volt. És ugye nem is nyelhetsz közben és a szádat kifeszítik. Neked nem tudom mit fognak csinálni, de ha varratod lesz, akkor mondj le a következő 2 hetedről (nehéz evés, dagadt arc, vérszivárgás...)
2/6 anonim válasza:
Én nem tudok olyat, akinek altatásban csináltak ilyet, csak helyi érzéstelenítésről hallottam. De ehhez maszek orvos kell, mert az államiban spórolnak az érzéstelenítővel. A János kórház szájsebészetéről eljött a műtét előtt egy koma, mert benn üvöltött a páciens. Nekem viszont maszek orvosnál véstek ki bölcsességfogat, és olyan jól érzéstelenítettek, hogy semmit sem éreztem. A fülem is mintha eltűnt volna, a fél fejemet nem éreztem egészen estig. Időnként megfogdostam azt a felemet, megvan-e még. Utána sem fájt, mert írt fel Cataflamot az orvos. A maszekok a pénzért vigyáznak is a betegre.
3/6 anonim válasza:
Penicillint is írt a doki, így be sem gyulladt, fel sem dagadt a helye.
4/6 A kérdező kommentje:
Engem már párszor műtöttek ugyanott, ahol most is fognak. A különbség annyi, hogy eddig altattak.
A nehéz evés nálam "alap" műtét után, így azon nem fogok kiakadni. Amitől mondhatni legjobban félek, az az érzéstelenítés, valamint az utána lévő fájdalom (már ha lesz).
Köszönöm szépen a válaszokat.
2020. jún. 27. 00:46
5/6 anonim válasza:
Nekem magán szájsebész műtötte egyik fogamat (rezekálás), az injekciót is úgy adta be, hogy meg sem éreztem és a műtét sem fájt, pedig nagyon rémisztgettek ezzel a műtéttel. Mindennel együtt 50 perc volt és vidáman távoztam, mert semmi nem fájt. A műtét után a rossz, amikor kiáll a zsibbadás és feldagad az arcod, 1-2 nap kellemetlen, jegelni kell.
6/6 anonim válasza:
Nekem a mandulám vágták ki így, nem éreztem semmit közben csak azon izgultam hogy el ne mozduljak a szike miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!