Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Alvás közben alacsony pulzus...

Alvás közben alacsony pulzus utalhat betegségre?

Figyelt kérdés
Nappal nyugalmi állapotban 62-78 között mozog a pulzusom, alvás közben 54 a nyugalmi pulzus száma. Apple Watch méri. Mit gondoltok róla? Kicsit aggódom. Nem sportolok, ülő, szellemi munkát végzek. 43 éves 63 kg és 167 cm magas nő vagyok.

2020. jún. 23. 08:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen normális. Alvás közben semmilyen fizikai aktivitás nincs, tehát csökken a pulzus. Nekem is ilyen érték körül mozog. Az ilyen okosóráknál, bármilyen jó márka is, aggodalom esetén jobb ha háziorvoshoz mész, aki beutal kardiológiára, legalább megnyugszol.
2020. jún. 23. 08:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hacsak nincs rémálmod, akkor teljesen jó.

Alvás közben minden életfunkció lelassul.

2020. jún. 23. 08:55
 3/4 anonim ***** válasza:
84%

Vagy nem jól méri (nincs elég szorosan a csuklódon és kevesebbet mér, vagy túl szoros és elszorítja a keringést és azért mér kevesebbet), vagy neked ennyi és kész, genetika.

Nekem is elég alacsony (sportolok, de még ahhoz képest is, 50-51 szokott lenni). Szóval próbáltam jól utánaolvasni. De nagyjából semmit sem találtam. Nagyon sok keresgélés után találtam egy olyan cikket, ami élsportolókról szólt, és azt írta le, hogy azoknál az élsportolóknál, akiknek az ugyanannyit sportoló társaikhoz képest aránytalanul alacsonyabb volt a nyugalmi pulzusa, gyakrabban alakult ki később szívritmuszavar. Nem tudják, mi okozza, talán a szívben levő ideghálózat vezetési képességével van gond. De az ő esetükben nem javasolt a sport abbahagyása, nyugodtan folytathatják.

Egy élsportolókról szóló cikket nem szabad egy-az-egyben átvinni hobbisportolókra, úgyhogy ez még nem mondana semmit, inkább csak érdekesség. Én már amúgy is tudtam, hogy később szívritmuszavarra kell számítanom (valószínűleg örököltem a hajlamot), ebben ez a cikk egy tyúklépésnyit megerősített. De erre pont jó, hogy sportolok, mert egy edzett embernél több a mozgástér akkor is, ha kezd megbetegedni a szíve.

Azzal nagy valószínűséggel csak jót teszel magadnak, ha többet mozogsz, mindenféle pulzuseredménytől függetlenül. Aggodalmak eloszlatására pedig a háziorvos beutalhat valamilyen vizsgálatra.

2020. jún. 23. 08:56
 4/4 anonim ***** válasza:
62%

"Alvás közben alacsony pulzus utalhat betegségre?"

Bármi utalhat valamiféle betegségre (pusztán az is, hogy itt felteszel egy egészséggel-betegséggel kapcsolatos kérdést), de attól, hogy utalHAT, még egyáltalán nem biztos, hogy tényleg arra utal.

"Nappal nyugalmi állapotban 62-78 között mozog a pulzusom"

Ez teljesen jó.

"alvás közben 54"

Miért gondolod, hogy többnek kéne lennie?

"Mit gondoltok róla?"

Nem az számít, hogy laikus internetezők mit gondolnak róla. Orvost kérdezz, ha aggódsz.

"Nem sportolok, ülő ... munkát végzek."

Emiatt nem aggódsz? Nagyon jól tudod, milyen fontos a rendszeres mozgás!

2020. jún. 25. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!