Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Több hónapja minden reggel...

Több hónapja minden reggel hányok, de mostanában fekete színűbe átment... mi lehet ez?

Figyelt kérdés
Rendszeresen sportolok, vigyázok az ételekre de az elmúlt pár napban minden reggel feketét hányok illetve a menstruációm is elmaradt. Hètfőn megyek orvoshoz, eddig bárhol voltam azzal elhajtottak hogy semmi bajom, de akkor mi lehet ez? Köszönöm a válaszokat. 20/L

2020. jún. 12. 09:35
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez belső vérzést is jelezhet. Vedd komolyan, mindenképp vizsgáltasd ki.
2020. jún. 12. 09:36
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyomorvèrzés. Sürgősségi eset. Azonnal doki.
2020. jún. 12. 09:41
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg vashiányos vérszegénységed van, amiatt nem menstruálsz. Gondolom annyira vigyázol az ételekre, hogy egyáltalán nem eszel, emiatt gyomorfekélyed is lett.
2020. jún. 12. 09:51
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A piros szín a friss vér jele, a fekete az alvadté. Magyarul tele van a hányásod alvadt vérrel. MIELŐBB DOKI!
2020. jún. 12. 10:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem el, hogy elhajt a doki azzal, ha minden reggel hánysz. Én a véres hányás miatt AZONNAL orvoshoz mennék, mert kb. életveszélyben is lehetsz.
2020. jún. 12. 10:05
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben nem várnék hétfőig.. Háziorvos be tud küldeni a sürgősségire. Szerintem nem nagyon kéne még várni hogy majd hétfőn mész aztán kapsz valahova időpontot kb 2-3 hét múlva, a véreshányás sürgős eset
2020. jún. 12. 10:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel még háziorvos sem kell. Azonnal sürgősségi. A véres hányás sürgős esetnek minősül, nem szükséges hozzá külön beutaló.
2020. jún. 12. 10:22
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
remélem, már sürgősségin vagy és még élsz...
2020. jún. 12. 11:38
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, azt kihagytam hogy a reggeli hányás mindig epe vagy sav. Voltam kb. 3 hónapja hasi ultrahangon de semmit sem találtak és ezért küldtek el.
2020. jún. 12. 16:23
 10/10 anonim ***** válasza:

Én a netről írom ki mert ez illik rád a legjobban (az epe hányás zöld, vagy zöldessárga színű)

A gyomorvérzés tünetei és kezelése Szerző: WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus A gyomorvérzés során hányás formájában távozik friss piros, esetleg barna, emésztett (kávéaljszerű) vér. A székelés során is ürülhet friss piros vér, vagy fekete kenőcsös szurokszéklet. Ezek lehetnek a fő tünetek. A heveny, masszív gyomorvérzés megingathatja a vérkeringést is: eshet a vérnyomás, emelkedhet a pulzus. A beteg bőre hideg, verejtékes, tudata romlik, eszméletét vesztheti. A friss piros vérzés hányás során - és ritkán vérszékelésnél is - jelentős, nagyfokú akut vérzésre utal. A kávéaljszerű vérzés krónikus vérezgetés jele is lehet. A fekete szurokszéklet inkább a vérzés helyére utal: magasabb szakaszon történő (pl. gyomor) vérzésre. Ezt olvasta már? Vérhányás és véres hányás - Mi állhat a háttérben? A leggyakoribb gyomorvérzést okozó eltérések gyomorfekély gyomorfekély egy ércsonk sérülésével (nagyon nagy vérzést okoz) gasztritisz (stressz, gyógyszer (nemszteroid gyulladáscsökkentő), alkohol) Mallory-Weiss-szindróma elsősorban alkoholistáknál, májbetegeknél gyomorrák Kivizsgálásnál fontos a beteg kórelőzménye: Friss vagy barna vér ürül? Hányással vagy köhögéssel (utóbbi légúti eredet mellett szól) is összefügg? Milyen a széklet színe? Van-e fekélyre utaló panasz: gyomorégés, fájdalom, sav felböfögés, mellkasi diszkomfort? Milyen gyógyszereket szed a beteg: nem szteroidok, szteroidok, alvadásgátlók? Van ismert májbetegség? Van ismert vesebetegség? Történt-e alkoholfogyasztás? Fennáll-e a daganatos betegség gyanúja: fogyás, étvágytalanság, fájdalom?

Részletek: [link]

2020. jún. 14. 10:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!