Ti hogy bírjátok maszkban?
mármint jó, akinek muszáj, annak muszáj (eü-ben dolgozó, bolti eladó, stb... akinek a munkájából adódóan hordania kell, bár nyilván nekik sem a legkellemesebb viselet), de ti -akiknek nem kötelező- hogy bírjátok?
én elég rosszul viselem, éppen ezért inkább sálat veszek fel a boltban, mint maszkot, abban kevésbé van melegem 2 perc után
nem is értem, hogy valaki hogy képes maszkban mászkálni az utcán, az miért jó (egy full üres utcáról beszélek, nem olyanról, ahol sok ember van)
"ha betartjuk a higiéniai szabályokat, ahogy írtad, akkor megkérdezhetem, hogy év elején hogyan kaptad el?"
Pont ez a lényeg! Hogy kit érdekel, hogy elkaptam? Élek és virulok. Mert nem vagyok sem nagyon idős, sem krónikus beteg. Tehát elővigyázatos vagyok, tehát orvoshoz fordultam és itthon maradtam, amikor kellett, de akinek nyilván az enyémtől sokkal erősebb az immunrendszere, vagy esetleg nincs napi kapcsolatban annyiféle emberrel, mint nekem, akinek az a foglalkozása, mint ami, az meg el sem kapja. Vagy ha igen, nem teríti le úgy a lábáról.
Én azért aki maszkban rohangászik és nem muszájból, az évek óta abban teszi influenzaszezon idején is? Ti január-februárban is abban rohangásztok és fogtok a következő télen is? Mert nem hiszem. Pedig az influenzától is lehet magas lázad, köhöghetsz, mint az állat, sőt, tüdőgyulladásod is lehet, ha felülfertőződsz, amibe bele lehet halni...
Én eü dolgozó vagyok, bár mivel belgyógyászaton dolgozom így nem volt mindennapos a maszk viselése. Gondot sosem okozott, a szemüvegem sem párásodik be.
Utcára nem veszek fel. Itt is sok kihalt utcai maszkos van, emberek akiknek kint van az orra, az állukon viselik, bolt előtt lehúzott maszkkal egymás arcába beszélnek.. és köhögéskor leveszik.
Hát ugye csak felvenni kötelező, de hatékonyan viselni nem az.
#11:
"Csak a boltban teszem fel a maszkot. Vidéki vagyok, én szememben a mostani szabály nem enyhítés, hanem szigorítás."
Végre valaki leírta azt, amit én gondolok. Én is vidéki vagyok és számomra se enyhítés ez, hanem szigorítás.
Korona miatt nincs munka, kötelező-maszk előtt még mehettem szabadon boltba, most meg? Nincs maszk, akkor nincs bolt se.
Hogy viselem? Egyszer se tettem fel. Nem köhögök másik képébe, alap hogy mosok kezet.
Amióta kötelező-maszkviselés van, inkább nem megyek boltba. Inkább eszek tésztát tejföllel, minthogy menjek...megvárom, míg a család másik tagja megy boltba.
Ha majd vissza kell menni dolgozni, akkor inkább sálat hordanék...meg kikerülném a tömegközlekedési eszközöket, hogy ne kelljen maszkot hordani.
(Jöhet a lepontozás,mert úgy is fog jönni.meg a gyanúsítás, hogy én vagyok az egyik, aki maszkot nem viselve terjeszti a virust. Közben meg itthon ülök kb nonstop.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!