Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni a folyamatosan...

Mit tudok tenni a folyamatosan kiszáradó arcommal?

Figyelt kérdés

Rengeteg vizet iszok mindennap 2-2.5 fél liter körül. De van, hogy többet is. Direkt nem mosom szappannal az arcom, csak natúr csapvízzel. Ha testápolóval kenem, csak kipirosodik és még szárazabb lesz utána.

Próbáltam már zsír alapú és vízalapú testápolót is, mindegyikből több félét. Volt ami teljesen mindentől mentes volt, az is kikezdte a bőröm.

A Bepanthen kenőcs elmúlasztja 2-3 nap alatt ezt az egészet. De utána kezdődik előről.

Mit csináljak?

2020. máj. 7. 13:24
 1/2 anonim ***** válasza:
51%
Elnezest kerek, de a vilag osszes markajaban, arfekveseben az az alap, hogy arclemosot es arc hidratalot hasznalunk. Ferfiak is.
2020. máj. 7. 14:09
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem is eléggé száraz a bőröm és hámlik. Testápolóval én is pórul jártam, egyszer kipróbáltam, többet soha. Én a La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 krémet használom és valami csoda. 2-3 alkalmazás után rendbehozza. Persze nem tudom megígérni, hogy nálad is működik.

Az arcodat meleg vízzel ne mosd, mert az kiszárítja. Viszont elvileg túl hideg se legyen, mert az a kapillárisokat izgatja és károsítja a bőrt. Én azért inkább hideg vízzel mosom (meg a hajamat is 😅). Amikor az arcomat mosom, akkor előtte antibakteriális szappannal megmosom a kezemet, és csak utána mosom meg az arcomat, utána érintetlen törölközőt használok.

Amúgy 2,5 liternél ne igyál többet! Nem vezet jóhoz, ezt tapasztalatból is mondom, 3 nap után nagyon el kezdett fájni a fejem.

2020. jún. 3. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!