Naponta 6-8 energiaitalt megiszok. Víz helyett is ezt iszom. Lehet tőle valami bajom?
Szia.
STORY TIME! (Hosszú lesz!)
Én energiaitalt fogyasztottam kb 12-13 éves koromtól rendszeresen. 14-től pláne, főleg mikor elkerültem középbe.
Nem vágok fel semmivel, nem is vagyok büszke rá, csak szeretnélek elrettenteni tőle.
Míg kijártam a középet, addig ittam energiaitalt, de nem is olyan gyakorisággal, mint utána mikor elkezdtem dolgozni, pár éve, 18 évesen. Mikor elkezdtem melózni, volt hogy én is gyakorlatilag egész nap azt ittam. Akár 3-4-et is. Eltelt alig egy év, munkát váltottam, és elmentem pizzázni (futár). Na itt kezdődtek pár hónap múlva a bajok. Minden nap megittam kezdésnek (11-től volt kiszállítás, a mi munkaidőnk is ekkor kezdődik, ekkorra jártam én is dolgozni.) épp hogy be értem, 2 energiaitalt. DE, sokszor még 15 perc sem telt el. Eltelt pár óra (mondjuk 2-3), és vettem még 2-3-at. Ezt így egészen este éjfélig képzeld el. Volt, hogy megittam 5-6-ot egy nap. Heti 6 nap, havi 24-25 napot dolgoztam mindig, minden hónapban. Amikor nem melóztam, akkor is megittam általában, de akkor csak 1-et, néha 2-t. És ezt picivel több, mint 2 évig. Tavaly májusban mondtam fel attól a gyorsétteremtől, és azóta, utána igazából elvétve volt néha nap 1. Utána már csak hetente 2-3, és idén jutottam el oda év elején, február környékére, hogy abszolút nem is ittam. Utoljára mikor vettem kettőt-hármat, a felét ittam meg, a másik felét kiöntöttem. Hosszú hosszú évekig ittam én is, és nagyon-nagyon megbántam. DE! Ha még csak ennyi baj lett volna. Mellette kólát is ittam (1,75L), volt hogy egy hétig azt, másik héten víz, vagy Ice-Tea. Ráadásul, ebben az időszakban, simán elment napi 1.5-2 doboz cigi is. Tehát nagyon egészségtelen életmódot folytatok/folytattam ez idáig, már egészen kb 12-13 éves korom óta. Drogozni hál istennek nem drogozok, kipróbáltam ugyan a füvet, az jó volt, nem tagadom. Kb fél évig úgymond "koca" füvesként elvoltam. De nem napi szinten, hanem heti 2-3 alkalom kb. Volt, hogy annyi sem, de volt, hogy kettőt-hármat elszívtam én is egy nap. Ez nem régen volt, tavaly, és tavaly előtt év végéhez vezethető vissza.
És most, itt vagyok 22 évesen. Nem iszom rendszeresen a kólát (sőt), energiaitalt abszolút nem, chipset sem eszem, csak néha, mikor filmezek. Az egyedüli ami úgymond káros szenvedély megvan még, az a cigi. Arról kéne leszokni, lemondani. Próbálkozom, több kevesebb sikerrel.
Próbálom rendbe tenni az életemet, kimozdulni jobban, és egészséges(ebb)en élni. Itt vagyok 22 évesen, nem szeretnék meghalni 30, vagy 40 évesen. Épp az, hogy most kellene elkezdeni élni, mert előttünk az élet. Próbálok is pozitívan állni hozzá, bár a pozitivitás sosem volt az erősségem. :( :D
Ahogy fentebb írta az utolsó.
Miért van szükséged napi ennyi energiaital mennyiségre?
Én is csináltam, tudom hogy van, akinek **rvára ízlik, nekem sem volt vele bajom. De hidd el nekem, hogy hamar kinyírod vele magad.
A "csoda" az, hogy eddig nem volt semmi különösebb problémám, tényleg. Sem a (néha) sok cigitől, sem a rengeteg energiaitaltól, de nem is szeretném megvárni, hogy legyen.
IGYÁL INKÁBB KÁVÉT!
Még ha megiszol napi 2-3 kávét, arra az ember azt mondja, hogy jól van, főleg ha abból sem erőset iszol. Például: Tchibo, Omnia és az ehhez hasonlók. Reggel, délbe, vagy délután valamikor, illetve ha úgy tartja kedved, akkor késő délután, valami "lájtosat".
Ez még úgy elmegy, egészségesnek mondható. Ne igyál energiaitalt, mert nem tesz jót hosszabb távon, valóban. Én sem foglalkoztam ezzel sosem.
Érdekesség, hogy miután a pizzériából leszámoltam, utána elmentem dolgozni egy gyárba, majd utána majd fél évig itthon voltam munka nélkül (ami rohadtul szarul esett, nem voltam hozzá szokva), sajnos. Majd tavaly év végén ismét elmentem gyárba dolgozni, ahol most is vagyok, és hidd el nekem, érzem a ""természetes" "fáradtságot"". Az előtt, meg mindig fáradt voltam. Jó, egész nap talpon lenni kb 16-18 órát (néha többet), alapból egészségtelen. Már most úgymond büszke vagyok erre, hiszen ez nem olyan függőség, amit ne lehetne lerakni. Én megfogtam, és egyszerűen nem vettem többet. "Picit" érződött a hiánya, de sikerült megállni. Valamelyik nap vettem most egyet, megittam, de nem voltam tőle elájulva. Nem is értem, miért ittam évekig, néha mértéktelenül ezt a sz**t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!