Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hatósági házi karantén elrende...

Hatósági házi karantén elrendelése azonnali hatályú?

Figyelt kérdés

Ha valakinek hétköznap délelőtt érkezik meg a pozitív tesztje, nyilván hazamegy a munkából.

De mi van a családtagokkal? Felhívják őket, vagy kimegy a rendőr a munkahelyre és hazarendeli?

Vagy majd este otthon a fertőzött családtag tájékoztatja?

Vagy több nap átfutási idő után ö is megkapja a karantén utasítást, de addig bejár dolgozni?

2020. máj. 2. 15:20
 1/9 anonim ***** válasza:
54%
igen azonnal elrendelik
2020. máj. 2. 15:40
 2/9 anonim ***** válasza:
Csak a beteg van karantenban
2020. máj. 2. 16:16
 3/9 anonim ***** válasza:
30%

Sajnos nem csak a beteg van karanténban, több EZER teljesen EGÉSZSÉGES embert tartanak bezárva, csak azért, mert előtte külföldön tartózkodott. Én két hónapja nem merek hazamenni, mert az én lakásomba ne jöjjenek rendőrök napi háromszor úgy, hogy semmit nem csináltam, és egészséges vagyok!

Egyébként, ha valaki gyanakszik, hogy beteg, akkor nagy körülményességgel megcsinàljàk a tesztet, aminek az eredménye 48 óra múlva érkezik meg, ha pozitív, akkor jönnek a fakabàtok, és kapod a SÁRGAlapot(nem pirosat, pirosat csak egészséges ember kap, aki egészsége ellenére be van zárva házi őrizetbe, igen így hívom). Aztán napi háromszor mennek a nyakadra a zsaruk, és naponta hív az önkormányzat, meg egyéb emberek, hogy hogy vagy, mit csinálsz, meghaltàl-e végre.

Akik veled együtt laknak, nekik nincs karantén, ha lépcsőházban laksz, akkor a lépcsőház ajtóra is ki fogják rakni a sárgalapot.

2020. máj. 3. 16:54
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Pozitív teszt van emlegetve a KÉRDÉSBEN, szóval de.

Masreszt nem egy piros laposrol tudok, egyszer nem volt kint a rendorseg. Abban a 2 hetben.

2020. máj. 3. 17:15
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Rögvest az.Ez nem képezi vita tárgyát .
2020. máj. 3. 18:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Leírtam annak az esetét is.

Az én ismerőseimhez napi háromszor járnak a rendőrök, pedig ismerek pár embert, akik be vannak zárva.

2020. máj. 3. 19:35
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Igazából arra irányult volna a kérdésem, hogy munkaidő kellős közepén hazarendelik-e az egészséges hozzátartozót, vagy legalább azt a műszakot ledolgozhatja.

Hangsúlyozom, nem a betegről, hanem a családtagjairól van szó.

2020. máj. 4. 13:21
 8/9 anonim ***** válasza:
75%
Erre kaptál valaszt, a csaladnak nem kell karanténban lennie,tehat hazafutnia sem.
2020. máj. 4. 16:05
 9/9 anonim ***** válasza:
66%
De, ha érintkeztek,akkor a családnak is karanténba kell vonulnia.(rajtunk is átment a vírus, senki nem mehetett sehova)
2020. máj. 8. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!