FFP3 maszkot hány napig lehet utcán viselni?
Vírus van, ne menj maszk nélkül vásárolni, nem tömegközlekedhetsz nélküle, stb. Úgy hallottam, h a "szimpla" orvosi/műtűs maszkokat egy használatra tervezték csupán és hogy nem is szűrnek igazán jól a vírus ellen. Az FFP3 maszk kicsit már komolyabb, de nem tudom, h az is csak egyszeri használatra javallott utcai viselet esetén (bevásárlás, tömegközlekedés), tehát nem porban, festékműhelyben végzett munka esetén (amikre szerintem ezeket a maszkokat igazán tervezték), vagy nem?! Szóval egyszeri alkalmasak, vagy lehet többször is ugyanazt a maszkot utcán hordani úgy, hogy funkcióját maximálisan ellátja?
(Ha nem megfelelő a témakör, kérem az admin helyezze át, köszönöm!)
Mindegyik egyszer használatos, tehát, ha leveszed, akkor már nem veheted fel újra, max ki lehet mosni, vagy kifertőtleníteni, ez az anyagától is függ, a papír alapúakat nem szabad újra felvenni.
Általános szabály az szokott lenni, hogy addig véd meg másokat az ami rajtad van, amíg nem nedvesedik át, de max. 4-6 óra ezek kihordási ideje.
Nyilván ilyen árak mellett senki nem fog eldobni egy maszkot pl. 1 óra viselés után, főleg nem ffp3 vagy ffp2-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!