Hatósági karantén alatt, hogyan lehet bevásárlást intézni?
NEM MEHET SEHOVA!
A bevásárlást rokon, ismerős intézheti. Ha nem tudja akkor a helyi önkormányzat segít. Bevásárolnak neki.
Ételfutárt, futárt fogadhat, tehát neten rendelhet, de jeleznie kell, hogy karanténos házba érkezik a csomag/étel.
Telefonon felhívhatja a szomszédot, rokont, ismerőst, akárkit, aki vállalja, hogy bevásárol neki.
Rendelhet házhoz ételt, több élelmiszerüzletből, és felénk legalábbis már pár kis zöldségesből is szállítanak házhoz.
Végső esetben az önkormányzat elvileg köteles gondoskodni róla.
Azoknak mi értelme van, hogy
1. hazajön, kb 1% esélye van, hogy fertőzött, de azért 2 hét kuss;
2. ha Nyíregyházáról jön haza, akkor mehet, pedig akkor is "fertőzött országból érkezett" a lakására, a vírus nem ismeri a határokat;
3. ha kamionsofőr, akkor hiába jött külföldről, szintén mehet
4. ha ennél a csoportnál (külföldről jöttem és potenciálisan fertőző vagyok talán) egy 1000x nagyobb másik csoportba tartozik (tünetmentes, nem regisztrált fertőzött vagyok, külföldön viszont nem jártam), akkor is mászkálhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!