Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hatósági karantén alatt,...

Hatósági karantén alatt, hogyan lehet bevásárlást intézni?

Figyelt kérdés
Tehát ha valakit elzárnak 14 napra mert hazajön mondjuk külföldről. Este vagy éjjel érkezik, otthon nincs semmilye a saját lakásán, mert annak idején nem készült fel erre. Akkor mégis, hogy egyen, igyon, ha teszem azt egy nagyvárosban van háza és a lakóhelyét el sem hagyhatja, hogy megkérje a szomszédot a rokonai meg messze élnek. Van erre valami kivétel, hogy boltba mégis elmehet vagy ez hogy működik?
2020. ápr. 23. 12:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

NEM MEHET SEHOVA!

A bevásárlást rokon, ismerős intézheti. Ha nem tudja akkor a helyi önkormányzat segít. Bevásárolnak neki.

Ételfutárt, futárt fogadhat, tehát neten rendelhet, de jeleznie kell, hogy karanténos házba érkezik a csomag/étel.

2020. ápr. 23. 12:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha ki lehetne mászkálni a karanténból mi értelme lenne?
2020. ápr. 23. 12:38
 3/6 anonim ***** válasza:
34%
Egyszerűen elképesztő, mennyire képtelenek felfogni faék egyszerűségű dolgokat egyesek.... És még ki is írják... Pfffffff!
2020. ápr. 23. 12:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyedül él, és rokon sincs a környéken aki beadja, akkor az ÖNKORMÁNYZATHOZ kell fordulni!!
2020. ápr. 23. 12:45
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Telefonon felhívhatja a szomszédot, rokont, ismerőst, akárkit, aki vállalja, hogy bevásárol neki.

Rendelhet házhoz ételt, több élelmiszerüzletből, és felénk legalábbis már pár kis zöldségesből is szállítanak házhoz.

Végső esetben az önkormányzat elvileg köteles gondoskodni róla.

2020. ápr. 23. 16:59
 6/6 anonim ***** válasza:
69%

Azoknak mi értelme van, hogy

1. hazajön, kb 1% esélye van, hogy fertőzött, de azért 2 hét kuss;

2. ha Nyíregyházáról jön haza, akkor mehet, pedig akkor is "fertőzött országból érkezett" a lakására, a vírus nem ismeri a határokat;

3. ha kamionsofőr, akkor hiába jött külföldről, szintén mehet

4. ha ennél a csoportnál (külföldről jöttem és potenciálisan fertőző vagyok talán) egy 1000x nagyobb másik csoportba tartozik (tünetmentes, nem regisztrált fertőzött vagyok, külföldön viszont nem jártam), akkor is mászkálhat.

2020. ápr. 23. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!