Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ti több helyre jártok el,...

Ti több helyre jártok el, mióta járvány van? Többet mozdultok ki?

Figyelt kérdés

Az ismerőseim nagyrésze diplomás, van pár szakmunkás is.

A legtöbbjüknek szünetel a munka vagy home office van.

Mióta járvány van folyamatosan mennek mindenfelé.

Szerintem 1 nap nem volt, amikor egész nap otthon lettek volna.

Biciklizni, erdőbe, tollasozni, labdázni, napozni. Meg a közös filmezések, közös kocsikázások stb.

Van aki idősekkel lakik. Van aki a párjával. Van aki egyedül.

Az elme években amikor nem volt vírus, jóval kevesebb ilyen program volt.

Most meg minden nap.

Húsvétkor is mindki ment a családjához, olyan is akinek egészségügybe dolgozik a rokona akihez ellátogatott.

Ez ment egész márciusában, áprilisban. Eddig senkinek semmi baja. Nem volt senkinek semmi tünete és az ismeretségi körnek az ismeretségi körében se volt.

Annyi változott, h a sok fős találkozók megszüntek.

Helyett 2 max 3 emberes programok vannak.

Igaz a boltba nagyobb az esély a megfertőződésre, mert mióta csökkent a nyitvatartás és délelőtt nem lehet menni, azóta olyan tömeg van a boltokba mindig, h 20cm-re állnak az emberek egymástól. Fffp3-as maszkot, védőszemüveget meg senki nem visel, nincs is senkinek, nem is kapható. Így egy boltba 200-300 ember egyszerre lélegzi be egymás levegőjét, tüsszentését stb. az is aki a sima orvosi maszkot viseli, mert azon átmennek a vírus méretű dolgok.

De akkor is fura, h ezt az időt sokan nem arra használják, h magukkal jó kapcsolatba kerüljenek.

Megtanulják elfogadni az egyedüllétet vagy a csak családra redukálodott közeget, bár ha sokat vannak együtt ugyanazok akkor a társas magány kialakul.

De ha elmegyek sétálni, embereket távolról elkerülve. Bár a boltba akkor is 200-300 emberrel vagyok egy zárt légtérbe...

Szóval ha elmegyek sétálni látom, h a város üres de amik úgymond elszeparáltabb helyek, mint erdő, nem belvárosi park, vízpartok na ezek tele vannak. Járvány előtt erdőben, vízparton egy két embert láttam elvétve, múlt pénteken meg kb. 80 ember ült a vízparton egy kis homkos részén, sose láttam ennyi embert ott.

2020. ápr. 17. 01:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
27%

#9, Ezt magadra is alkalmazhatod, mert te sem vagy virológus.

Tény,egyedül futással, biciklizéssel nem lehet elkapni.

Viszont aerosolkutatók és víruskutatók sok szimulációt végeztek, és valós tesztet is... ha a sok magyar egyszerre indul el bringázni, tömöttek lesznek az utak, és bizony a sokkal dinamikusabb légzés miatt sokkal több bioaerosol távozik a tünetmentesekből.

1000 emberből 950 tünetmentes, szóval komoly eséllyel találkozol egy tünetmentes lihegővel.

Szóval igenis kockázatos lehet... a többi kontakt sportról nem is beszélve ami keveredik emberek között.

Lemész tollasozni a haverokkal, vagy meginni a sört, simán hazaviheted az idős szülőknek...

De tök mindegy, azt mondom már menjem mindenki ahová akar.

Az időseket én már számoknak tekintem, aminek fogynia kell. Háborús áldozat, hogy mi élhessünk. Aki elég erős az jogot formál a túlélésre. Aki meg 15-20%-ba tartozik, annak annyi. Előbb vagy utóbb elkapja a következő 1.5 évben.

Szülőket én megpróbálom bevédeni. Kertesházuk van, jön a kaja nekik, meg a pénz Akár 1-2 évig is kibírják. A többi ember nem érdekel. Haljon meg minél előbb az a 60-100 ezer ember és ennyi.

... enyhe irónia van benne, de valószínűleg ezek a rideg tények. Nem lesz oltás még jóideig, szóval vérrel fizetünk.

2020. ápr. 17. 10:43
 12/16 anonim ***** válasza:
94%

"Az meg szimplán felelőtlenség, ha van olyan f..sz valaki hogy idős emberekkel lakik mamahotelben és úgy jár ki, kockára tenni az életüket."

Vkinek be kell vasarolni?!? Vagy a koronavirusba doglenek bele vagy ehen halnak. Ha hasonlo helyzetben lennel Te is maskent gondolkoznal

2020. ápr. 18. 08:41
 13/16 anonim ***** válasza:
49%

#12 Félreérted. Heti 1x kimenni élelmiszerért gyógyszerért lehetőleg FFP2 maszkban, szemüvegben, majd betartani pár fertőtlenítési protokollt... az egy felelős kockázatvállalás.

Én azokról a kis csírákról beszélek, akik kimennek ide-oda, meginni egy sört a haverokkal, kicsit "egyéni sportolni". Dugig vannak a parkok néhol, bringautak fullon több helyen. Folyópartok pl. Aztán leszarják sokan a 2 metert ami lehet nem is elég, maszk senkin mert hát sportolnak. Többen a trafikok előtt piáltak és cigiztek csoportokban.

Aztán mennek haza a 60 év feletti szülőkhöz, mert elköltözni meg nincs elég pénz / kirúgták őket.

Nehéz helyzet, de ilyenekkel lehetne vigyázni a szülőkre, nagyszűlőkre.

2020. ápr. 18. 08:50
 14/16 anonim ***** válasza:
Én otthon dolgozom ritkán járok el csak bevásárolok hetente kétszer semmi több.
2020. ápr. 18. 15:48
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

11-es, hiába hisztizel, szerintem ezt te magad sem hiszed el. Minden magyar ember egyszerre elmenni biciklizni. Mégis ki beszélt itt errol3? Vilag életembe futottam, bicikliztem, sportoltam, fura, de nem talalkozok emberekkel, biciklivel meg pláne nem tudsz közel menni máshogy.

A modellezés arra irányult, hogy ha tüsszent vki épp, aki már fertőzött mar kellő ideje, hogy vírusokat is ürít, akoor mennyire terjed el s kozelebe. Szerintem hs belegondolnád ebbe logikusan, nem ilyen ostoba módon, ahogy érvelsz, akkor te is rájönnél, hogy ennek az esélye 0.

És de, szakmabeli vagyok

2020. ápr. 18. 15:58
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Mármint annak h epo tusszent es te ott biciklozel el
2020. ápr. 18. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!