Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nehézlégzés? Mi lehet ez?

Nehézlégzés? Mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Körülbelül két éve van ez. Van mikor egyszerűen nem kapok levegőt, bárhogy is próbálom mélyen venni vagy akármi úgy érzem, hogy nem jut elég levegő a tüdőmbe. Ez általában pár óráig tart. Nem olyan súlyos, mintha valami rohamszerű lenne vagy ilyenek, de ilyenkor mindig nagyon kell figyelnem a levegővételre, hogy nagy levegőt vegyek vagy tényleg úgy érzem, hogy ha nem így tennék, akkor megfulladok. Ilyenkor órákig enni nem tudok emiatt, inni is egy keveset csak. Utána pedig órák múlva elmúlik mintha mi sem történt volna. Először régebben csak néha jött elő pár órára, mostanában már minden nap, napközben órákig, de van, hogy este lefekvés előtt is amíg el nem alszok, ilyenkor csak fekvőhelyzetben. Ez miért lehet? Azért lehet, mert születésem óta dohányos környezetben élek(panelban, bent dohányoznak a szüleim)? Hallottam olyat is, hogy pszichés oka lehet. Ez lehetséges?

Tudom, hogy most nem tudnék vele orvosnhoz menni, és hogy eddig miért nem mentem vele orvoshoz, betudtam annyinak, hogy amíg nem lesz annyira komoly, hogy tényleg rohamszerű legyen addig nem megyek vele orvoshoz. Egyszer egy röntgen alapján az ortopéd orvosom megjegyezte, hogy mennyire fekete a tüdőm és hogy dohányzok-e. Életemben nem szívtam el egy szálat sem. Mikor ezt megjegyezte még nem voltak ilyen problémáim, utána talán 1-1.5 évvel később kezdődött el.

17/L

2020. ápr. 14. 14:26
 1/3 anonim ***** válasza:
A szüleid dohányzása miatt fekete a tüdőd, szerintem ha meg is mondta az orvos, hogy olyan, miért nem hiszed el neki?
2020. ápr. 14. 14:40
 2/3 anonim ***** válasza:
Sajnos a szüleid nem fogják miattad abbahagyni a dohányzást - vagy primitívek, és nem hiszik el, hogy tönkretettek vele, vagy rosszindulatúak, és a vesztedre törnek.
2020. ápr. 14. 14:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha meg akarsz maradni, akkor nagyon hamar költözz el otthonról. Rokonhoz, barátnőhöz, bárhová. Az életed függ tőle.
2020. ápr. 14. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!