Egészségügyi szakos hallgatók és eü. Dolgozók! Mit tudtok a COVID önkéntességről?
Negyedéves orvostanhallgató vagyok az egyik vidéki egyetemen, Budapest közelében lakom a családommal. Jelentkeztem a MOK önkéntességi felhívására néhány hete, viszont sehol semmi információt nem találtam a részletekről. Az egyetemünkre is lehet jelentkezni önkéntes segítőnek, de oda még nem mertem beadni a jelentkezést az alábbi problémák miatt:
1. Nem tudom, hogy van-e lehetőség arra, hogy *bármilyen* szállást biztosítsanak. Ugye a kollégiumokat kiürítették, nem tudom, hogy a nővérszállókkal mi van, de gondolom eleve nem célszerű a jelenlegi helyzetben ilyen "tömeges" helyen lakni egyébként sem. Budapestre csak tömegközlekedéssel tudnék bejárni, ami már megint csak nem túl előnyös, az egyetemem pedig 200km-re van, nyilván szállás hiányában nem megoldható az ottani munka. Mivel a szüleimmel lakom, nekik sem szívesen hoznám haza a fertőzést.
2. Mennyire van egyáltalán szükség hallgatókra? Attól félek, hogy az lenne, hogy ugyanúgy csak "láb alatt vagyok", mint pl gyakorlatokon és semmit nem mernek rám bízni. Nincs szakképzettségem, az alapvető ápolási feladatokon kívül mást nem tudok egyedül csinálni (nyilván ha mondjuk csak egyetlen egyszer megmutatnak vagy elmagyaráznak valamit, onnantól már menni fog, de nem tudom, hogy ilyesmi tanítgatásra mennyire van most kapacitás).
3. Milyen feladatokra kellenek egyáltalán hallgatók? A legtöbb klinikai gyakorlatuk arról szólt eddig (már ha egyáltalán meg volt tartva és a gyakorlatvezető is megjelent), hogy a folyosón üldögéltünk, mert az orvosoknak nem volt ideje foglalkozni velünk. Szégyen vagy nem, egy branült sem tudnék szúrni, mert akárhogy erőszakoskodtam anno ápolástan gyakorlaton, nem engedtek semmit csinálni az ágyazáson kívül. Nyilván ha szükség lenne a segítségemre, akkor szívesen csinálnék bármit, amit rám bíznak, de én is tisztában vagyok azzal, hogy nem sokat érnének velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!