Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Doktor véleménye a vírusra,...

Doktor véleménye a vírusra, hogy túl van reagálva?

Figyelt kérdés
Beszéltem 65 éves ismerőssel. Lebaxott szinte, hogy túlreagálom fiatalon (37 vagyok). Szinte elszégyeltem magam. Oda kell figyelni egymásra stb stb. Ezeket mondta. Tisztára nem tudom már mi legyen. Menjünk munkába emberek közé vagy nem?
2020. ápr. 6. 19:39
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
29%

19: Rekord a koronavírus statisztikában, se még mindig nagyon alacsony szám. Amúgy nem tudni, hogy ezek az emberek a vírustól haltak meg, vagy meghaltak, és kimutatták bennük a vírust, mint ahogy az olasz adatoknál is. Naponta átlagosan kb. 360 ember hal meg Magyarországon egyéb okból, tehát semmi tragikus nem olvasható ki eddig az adatokból.

Egyébként az év első negyedévében, amikor influenzaszezon van, kb. 10000-rel több ember hal meg az átlagnál, az majdnem napi 80 elhunyt, akikből valószínűleg sokan az influenza szövődményeiben halnak meg. Sőt, mivel nem 3 hónap a szezon, valószínűleg vannak napok, mikor ez a szám sokkal nagyobb. Csak ezzel nem sokkolják a népet minden évben.

2020. ápr. 7. 11:39
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

#21 Ezt rosszul tudod.

Ezt kiszámolták már, kórházban influenza által kb a durva járványos évek alatt is max 2500-al emelkedett a halálozás. Átlag ennél kevesebb is lehet.

Tehát egy jól ismert, modellezett és feltérképezett influenza halálozása 0.1% körüli, 99% kifekszi otthon, kórházi kezelés nélkül táppénzen. Átlag 1.5-3 millió ember, vagy akár a duplája is tünetmentesen. Így 0.05% is lehet a halálozás.

A lényeg: Teljes mértékben kezelhető az egészségügy számára.

Viszont a COVID-19, sajnos 1-2 hét alatt romba dönti az intenzív osztályokkal együtt az egész eüt. Elét csak annyi, hogy 1000 fertőzöttből 20 kerül kórházba súlyos tünetekkel.

2020. ápr. 7. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!