Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Doktor véleménye a vírusra,...

Doktor véleménye a vírusra, hogy túl van reagálva?

Figyelt kérdés
Beszéltem 65 éves ismerőssel. Lebaxott szinte, hogy túlreagálom fiatalon (37 vagyok). Szinte elszégyeltem magam. Oda kell figyelni egymásra stb stb. Ezeket mondta. Tisztára nem tudom már mi legyen. Menjünk munkába emberek közé vagy nem?
2020. ápr. 6. 19:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem... ha nincs veszélybe a munkád akkor ne terjeszd a kórt feleslegesen.

Mi a munkád? Mennyire van gondban?

Sokakat egyszerűen kirúgnak ha nem járnak be.

2020. ápr. 6. 20:49
 12/22 A kérdező kommentje:
Igazából elmaradt dolgokat foltozgatják többiek is. Csak persze mivel ők mennek 8 órába így én vagyok a fekete bárány.
2020. ápr. 6. 20:53
 13/22 anonim ***** válasza:
90%

Úgy gondolom, hogy dolgozni el kell járni, nem állhat le teljesen az élet. Minimalizálni kell a kontaktot és kész. Ez a munkaadók feladata is. Feleslegesen nem kell tömegbe venni, és az idős rokonokat nem kell látogatni.

Szerintem is túllihegték a dolgok, és pánikot keltettek a lakosságban. Tény, hogy az elhunytak 99%-a krónikus beteg, és közel felüket egyszerre több krónikus betegség is sújtotta, ezen kívül pedig 60 év felett nő még nagyon a kockázat.

Én 36 évesen egyáltalán nem tartok a fertőződéstől, mert tisztában vagyok vele, hogy minimális kockázatot jelent. Nem nullát, de nagyon keveset. De ugyanúgy bármelyik nap bármiben meghalhatunk. A közlekedés is rohadt veszélyes, mégis autózunk

Ennek ellenére az előírt rendeletet betartom, de nem ülök egész nap otthon. Eljárok kerékpározni és sétálni egyedül vagy a barátnőmmel, és ennyi. A többi rokonnal telefonon, interneten tartjuk a kapcsolatot, és ez húsvétkor is így lesz.

2020. ápr. 6. 22:02
 14/22 A kérdező kommentje:
Ok csak pl a helyembe mit tennélnutolsó?
2020. ápr. 6. 22:03
 15/22 anonim ***** válasza:
90%
Nem tudom mi a pontos szituációd. Ha dolgozni kell, mennék dolgozni. Fogadni mernék, hogy nem lesz az egészből semmi. De a sok okos, aki most panaszkodik a kirándulókra, majd megmagyarázza, hogy a kijárási korlátozás miatt nem haltunk meg mind.
2020. ápr. 6. 22:56
 16/22 A kérdező kommentje:
De ezaz, hogy egyszer ezt olvasni és látni, utána ugyanezeket kombinàlva, stb. Maradjunk otthol, de menjünk dolgozni is. Megmondja valaki ezt kettéosztódás nélkül mégis hogyan? Lehet azlesz, lejár a szabim és megyek.... nem fogom magam idegileg tönkretenni emiatt. Aztán majd lesz ami lesz. Itt is érdekesek a válaszok. A lényeg, hogy én nem gyárban, irodában melózok viszont szerintem kevés m2en konkrétan kb 12 m2 en lennénk 4en. Hiába ablak és szellőztetés, itt megjegyzem folyton jön rám a hideg... szóval ígyis úgyis nem tudja az ember elkerülni a másikat tehát a 1.5 m megtartása kizárt....
2020. ápr. 7. 03:18
 17/22 anonim ***** válasza:
13%
A maradj otthon azt jelenti, hogy indokolatlanul ne mászkálj, hogy lassabban terjedjen a fertőzés. Nem azért kell otthon maradni, mert veszélyben az életed, hanem azért, hogy a fertőzés lassabb terjedésével az egészségügy tehermentesítve legyen. Viszont egyelőre nem nagyon akar terjedni az a fránya vírus, legalábbis súlyos eset alig van, és egyelőre nem is gyarapodik a számuk.
2020. ápr. 7. 07:22
 18/22 A kérdező kommentje:
17es tudom a szlogent. :D
2020. ápr. 7. 07:56
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

#17, Ma csak rekordmennyiségű ember halt meg.

Nézd meg a környező országokat, nézd meg a hasonló esetszámú országokat

1-5-15 halott kb.

Ebben is vezetünk, ezért lehet már kb 5-8000 beteg minimum.

2020. ápr. 7. 09:12
 20/22 A kérdező kommentje:
Ember vagyis jós legyen a talpán aki jó tanácsotvtud adni most, hogy mi a jó döntés.
2020. ápr. 7. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!