A fagyasztóba rakott dolgokban megmarad a koronavírus?
Milyen "dolgokat" raksz a fagyasztóba, amin rajta van a koronavírus????
Másrészt a vírusokat fagyasztva tárolják a laborokban, mert úgy tartanak a legtovább - szóval nem hinném, hogy ártana nekik.
Fagyasztani élelmiszereket szokás, azokat meg megfözni (föleg fagyasztás után nyersen nem ehetöek), ezért sem értem a kérdésedet, hökezelés után nincs semmi vírus semmin sem.
Azért a vírusokat laborban spéci fagyálló folyadékban, dupla eppendorf és falkon csőben -80 fokon tárolják.
Eléggé más ha berakod 20 fokról -15 fokra, kitéve pl a jégkristályoknak és oxigénnek.
Én a kedvenc Lidl-es meggyes-mákos rétesemet szoktam lefagyasztani. :-D A fagyasztásával kapcsolatosan bennem is felmerült már ez a kérdés. Én arra gondoltam, hogy ha napokig nem nyúlok hozzá, akkor az a rétes már "oké". Mivel azt mondták, néhány nap (3?) után már elpusztul (egyáltalán: élőlény??) a vírus. Szóval a mikrós felolvasztással/felforrósítással elég biztonságosnak éreztem a rétesem. :-D De nem biztos, hogy igazam van.
(Megjegyzés: sajnos, az így "kezelt" rétes már közel sem olyan finom, mint a friss. :-( ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!