Van trükk arra, hogy ne párásodjon be a szemüveg szájmaszk viselésekor? Másnak is van ilyen problémája?
Főleg reggel, amikor hűvösebb van még és sétálok (munkahelyre, muszáj) és ha fújom ki a levegőt, akkor totál bepárásodik a szemüvegem.
Kontaktlencse viselése kizárt!
Jól kell rögzíteni.
Mert ha bepárásodik, az azt jelenti, hogy nagy a rés a szemed felé.
Drótos felső rész jó megoldás.
(Amúgy én örülök neki, mert ez egyfajta önellenőrzés: ha bepárásodik a szemüvegem, tudom, hogy igazítanom kell rajta.)
Ha felül párásodik akkor még másokat is limitáltan véd, mert max csak a nagy nyálcseppeket fogja fel, nemhogy téged...
Lehet rendelni FFP2 maszkokat, inkább vegyetek azt. Vagy drótos orvosit legalább amit az orrodra lehet fogatni.
Orvosira járok, nekünk anno megtanították, hogy hogyan kell feltenni úgy a maszkot, hogy ne párásodjon be a szemüveg. Sima sebészi maszkkal is meg lehet oldani, gondolj bele, nem egy sebész/műtősnő szemüveges és sokszor órákon át műtenek.
Olyan maszkot vegyél/varrj, aminek drót van az orránál. Ha lehet, akkor ne fülre akaszthatóst, hanem kötőst. Először hajlítsd az orrodra a drótot, hogy pontosan, hézagmentesen illeszkedjen. Az arcodra is ugyanilyen szorosan, pontosan illeszd rá. A madzagokat ne egymással párhuzamosan kösd meg, hanem a felsőt a fejed teteje felé, az alsót pedig lejjebb, a nyakad felé, így oldalt sem fog elállni, hanem rásimul az arcodra. Próbáld szorosra kötni, hogy még ne legyen kényelmetlen, de a levegő ne is tudjon a szélei felé kimenni. A megkötéssel kapcsolatban ilyesmire gondoltam:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!