Honnan lehet megtudni teljes bizonyossággal, hogy kaptam-e BCG oltást?
Aki 1954 óta született, az már 1 éves kora előtt megkapta a bcg oltást. Ma már a kórházban, 1-2 naposan beadják.
Az 1954 előtt születettek közül is sokan negkapták kisiskolás korukban iskolai oltóprogram keretében.
Amit a felkarodon látsz,kör alakú bemélyedés, az nem a bcg oltás nyoma, hanem a himlőoltásé.
Minden tudomásom szerint a BCG mindössze kb 10 éves korig véd a TBCtől. Akkor mondták, mikor a testvéreméknél az osztályban 4 TBC-s gyerek volt.
Viszont azt nem tudom, hogy a beadástól mennyi időre fejti ki a hatását.
Ha tényleg van valami hatása az oltásnak, az valószínű nem a vírustól véd meg, de csökkentheti a felülfertőződés esélyét. Azaz kisebb eséllyel kerülsz súlyos állapotba.
Legalább is ezt abból gondolom, hogy maga az oltás baktériumoktól véd, és sokszor nem maga egy vírus, hanem a baktériumos felülfertőződés az életveszélyes.
Amúgy mintha az általános iskolában lett volna erre az oltásra teszt. Valamit a hátunkra ragasztottak, és akinek nem pirosodott be a háta a ragasztás alatt, annak ismételték az oltást. (1968-as vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!