Miért nem értik meg egyesek, hogy sok idős embernek pont a bezártság jelenti a halált?
Sok idős ember mondja azt, hogy őt nem érdekli halál, legalább megszabadul a fájdalmaitól. Így is annyi nyavalyája van, hogy az már csak megváltás lenne számára. De sokan vannak akik azt mondják, hogy ha ennyit szánt nekik a sors, akkor ennyi volt, nem kell a haláltól félni, de ha elveszik a szabadságukat is, akkor tényleg nincs értelme a továbbiaknak. Ráadásul láttak ők már durvább dolgokat is, nem olyan komoly ez a járvány, mint amilyennek a média beállítja.
Ennek ellenére mindenki be akarja őket zárni.
Miért ilyen önzők az emberek, miért nem értik meg, hogy az időseknek is lehetnek érveik, amiket el kellene fogadni?
1. Sokan mondják, hogy "megváltás lennea halál" stb., de nem gondolják komolyan. Az életösztön erősebb. Ha oda kerülnek, hálát adnak majd, ha túlélik.
2. "láttak ők már durvább dolgokat is" - na ja, de a vírus nem látható. Majd akkor kezdenek észbe kapni (a fiatalok is, ha megugrik az intenzívre kerülők és a halottak száma)
3. A bezártság tényleg sokat árt az időseknek fizikailag és szellemileg is, a fiatalok nagy része ezt még nem érzi át, mert nem voltak még ilyen helyzetben.
Ha az idos ember is tartja a ket meter tavolsagot, ha akar nathas is lenne, ket hetig otthonmarad, akkor en teljesen ertem, sot. Nem vagyok idos, de inkabb elni igyekeznek halalom elott, nem kitolni csak az idot. Meg az idosek otthona lakoi, onellatasra keptelenekre gondolok, is szivesebben latnanak arcokat, akiket felismernek neha, stb...
A lenyeg egymasra gondolni, nem jarulni hozza a terjedes kockazatahoz. Egyedul setalni igen, de ismerosokkel szigoruan vagy telefonon beszelni vagy ket meterrol szigoruan. Szerintem ezt a vegletes ellenszenvet azok valtottak ki, akik szo szerint fittyet hanytak az egeszre es csoportokban beszelgettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!