Mit kezdjek 30 evesen ezzel a rengeteg fajo pattanassal?
16 eves koromig full pattanasos voltam, mindig szegyelltem magam. A hajam is vekony keves zsiros volt. 17 evesen a nogyogyasz felirt egy fogamzasgatlot, amitol rendbe jott minden. Alig volt pattanasom. Volt h par honapig szuneteltettem, sot volt egy terhessegem is amikor nem szedtem 3 evig. Akkor nem volt ennyire durva a helyzet mint most.
Januarban abbahagytam, mert babat szeretnenk, re az arcom a dekoltazsom katasztrofa. Fajo nagy piros pattanasok vannak rajtam. Nem akarnak elmulni sem. A hajam 12 orat em bir ki. Tiszta zsir a tove. Jelenleg 50 pattanas van rajtam :( es fajnak. Nem mulnak. Csak jonnek ki az ujjak.
Anno a roucuttant akart kiirni a borgyogyasz, de a sok mellekhatasa miatt anyum nem engedte szedni.
Gondolom a jelenlegi helyzetben nem tudok ismet borgyogyaszhoz menni.
Segitsetek!
Aloevera, teafa olaj, szalicilsavas cuccok, vitaminok, mindent kiprobaltam es semmi hatas.
Csak a fogamzasgatlo, ami segít.
Segitsetek, kinek mi valt be.
Az értelmes megoldás a börgyógyász lenne, a fogamzásgátló meg csak a tüneteket csökketni, az alapproblémát meg inkább rontja.
A házi "módszerek" eredmény csak annyit lesz, hogy utána sokkal nehezebb a börgyógyásznak rendbehozni, mert a "kezelések" miatti károk is rontanak rajta.
A Roaccutan szedhetö, ha nem vagy terhes, szerintem elöször tedd magad rendbe, mielött újra terhességre gondolsz.
En is a diane 35-tel kezdtem utana jott a cypromix.
Milyen hormonproblemam lehet? 12 orankent hajat mosok egy nap 3x micellasvizzel torlom at az arcom mert ha vegif huzom az ujjaim a boromon full zsiros. Mi a fene bajom lehet? Mint egy 13 éves ugy nezek ki 30 evesen
Nem a teherbeesés miatt nem jó a fogamzásgátló pattanások ellen, hanem a pattanások okát nem keresték meg, nem szüntették meg, és ezért lett most még rosszabb a helyzeted.
Alapos börgyógyászati, esetleg utána egyéb kivizsgálás kell, hogy kiderítsék az okot, ha azt rendbehozzák, akkor szünik meg végleg a probléma.
1. vagyok.
Nekem anno a bőrgyógyász írta fel a Dianne 35-öt, aminek a mellékhatása egyébként a fogamzásgátlás.
B3 vitamin (niacinamid) plusz cink. Létezik kapszula, azt nem próbáltam, csak ezt a szérumot arcra: "THE ORDINARY NIACINAMIDE 10% + ZINC 1%
Nagy mennyiségű, 10% niacinamide-ot (B3-vitamint) és 1% Zinc PCA-t tartalmazó szérum a bőrhibák ellen és a faggyútermelés kiegyensúlyozására."
Nekem hihetetlen a hatása, hátha neked is bejön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!