ÖNKÉNTES KARANTÉN A MEGOLDÁS (sokak szerint) a fertőző betegségek, mint pl. a koronavírus megállítása és terjedése ellen. A magyar társadalom mennyire érett ennek a leghatékonyabb és egyben a legolcsóbb preventív lépés befogadására?
Nézz körül akár itt a GYK-n. Semennyire.
Ez még a kisebb baj, a fő gond az, hogy aki elég érett lenne hozzá, sokszor annak sincs meg a lehetősége munka / tanulás miatt. Hatóságilag kellene biztosítani, hogy az emberek otthon maradhassanak (aki nem lát el közfeladatot vagy olyan feladatot, ami az alapellátást szolgálja). Pl. az olyan egyetemeket, ahol sok a külföldi diák, én már bezárattam volna, de ezen kívül is sokmindent fel kellene most pár hétre függeszteni. Hosszú távon jobban járnánk.
Jelenleg az emberek 1%-a viselkedik felelősen.
A 99%-a teljes mértékben leszarja a járványt, maximum pánikolgat kicsit, de agya nincs ahhoz hogy feladja a mindennapi közösségi szórakozásokat.
Nekem 10 ismerősöm jött fertőzött országból nyaralásból.
Se karantén, se teszt, se lóf...sz
Mind bejött röhögve dolgozni.
Pedig ismeretes hogy a fertőzések jelentős része lappangás alatt történik.
Új tanulmány szerint akik elkapták egyszerűen csak emberekkel találkoztak. Nem betegekkel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!