Akinek karanténbe KELL vonulnia, az milyen pénzbeli ellátást kap?
Mármint nyilván táppénzt nem, mert nem beteg. De ilyenkor miből él az ember, ha a munkája olyan, hogy nem végezhető otthonról (tudjuk, a többség ilyen).
Vagy ahol a gyerek nem mehet 2 hétig iskolába, és a szülőnek kell vele otthon lenni, milyen ellátás jár a tb-től?
De azt is elmondták, hogy csak ha van orvosi igazolása.
Viszont az orvos is elmondta, hogy egészséges embernek nem adhat orvosi igazolást!
A kör bezárult.
De ha nem kórházi karantén (ott egyértelmű a helyzet), hanem "csak" mondjuk a lakóhelyre, kerületre, városra terjed ki?
Vagy ha a gyerek iskoláját zárják be és nyilván egyedül otthon nem maradhat?
" Karanténban nem számít egészségesnek, hiszen pont amiatt van bent. "
De mondjuk hazajövök Svájci síelésből az olasz határ közeléből. 2 hétig nem javasolt közösségbe menni, dolgozni, stb, töltsem el otthonomban, esetleg tesztelnek, stb, de ugye az eü-ellátó rendszert nem terhelhetem, hiszen beteg nem vagyok, beteggel vélhetően nem érintkeztem.
De kérdem: akkor miből él ez a család abban a 2 (3-4, ki tudja mennyi) hétben?
Mert ha nem akarok éhenhalni, akkor teszek magasról az op.törzs javaslatára és megyek dolgozni. Kénytelen vagyok menni.
De még mindig ott a kérdés: ha a gyerek iskolája zár be, vele mit csinálok? Mit csinálok egy kisgyerekkel, aki nem beteg, akivel nem tudok így otthon maradni betegápolásin, mert nincs miért, de egyedül mégsem hagyhatom a lakásban, mert kicsi?
És még mindig nincs miből élnem, ha nem dolgozom :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!