Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy kellene vitamin kúrát...

Hogy kellene vitamin kúrát tartani?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretnék multivitamint szedni, (akár ajánlhattok is melyiket), a kérdésem pedig, hogy hogyan lenne hasznos szedni? Próbáltam utána keresni, de mindenhol mást írnak (pl.: folyamatosan szedni kell / minden hónapban 15 napig / 3 hónapig folyamatosan, utána 2-3 hónap szünet) szerintetek melyik lenne a legjobb megoldás? Valamint szeretnék külőn C vitamint is szedni, ezt is kúraszerűen kell, vagy folyamatosan, vagy csak vírusos időszakban ajánlott -mivel szednék multivitamint is?

2020. márc. 11. 00:10
 1/8 anonim ***** válasza:
A Centrum nekem nagyon bevált, folyamatosan. Napi 200 mg C vitamint nyugodtan szedhetsz mellé szintén folyamatosan, a multivitaminban nincs olyan sok. De ez így drága.
2020. márc. 11. 00:19
 2/8 anonim ***** válasza:
49%

A vitaminok és ásványi anyagok nem gyógyszerek, hanem tápanyag a szervezet számára. Ennek értelmében nonszensz a vitaminkúra. Ha valamilyen vitaminhiányod van, az azt jelenti, hogy a jelenlegi étrended és életviteled nem fedezi a szükséges mennyiséget. Ha abbahagyod a szedést, akkor utána ugyanúgy hiány alakul ki.

Először ki kell alakítanod egy kiegyensúlyozott étrendet. Ha ez megvan, utána a vitamint akkor kell szedni, amikor az egészséges étkezés nem megoldható. Ezen kívül még néhány esetben van létjogosultsága, például télen vagy kemény fizikai munka esetén, amikor jobban meg van terhelve a szervezet és több tápanyagra van szüksége.

2020. márc. 11. 00:47
 3/8 anonim ***** válasza:

Most találtam eme kérdést, ami engem is foglalkoztat.

D vitamint például miképpen lehet élelmiszerrel pótolni?

2020. márc. 12. 19:49
 4/8 anonim ***** válasza:
3-as: halak, máj, tojássárgája, tejtermékek
2020. márc. 12. 21:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Az inkább az Omega3-ra vonatkozik, D vitaminra nem annyira.
2020. márc. 13. 03:47
 6/8 anonim ***** válasza:
41%
Hogy nekem nem hiszel, 5-ös, azt megteheted. Hogy az orvosnak és a táplálkozási szakértőnek sem, na azt nem. [link]
2020. márc. 13. 20:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez pótol minden szükségletet? Én csak azért kérdezem mert pár éve nézettem D vitamint október elején és a harmincat se érte el a szintje és igyekeztem sokmindent betartani.
2020. márc. 14. 04:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Hasznos válaszokat találsz a "Mely étrend-kiegészítőkről vannak jó tapasztalataitok, melyek hasznosulnak a legjobban?" oldalakon. Kiegészítésképpen ajánlott még: Vannak "alapanyagok", amelyek a mitokondriumok működéséhez szükségesek:

A-vitamin (5000 NE),

B-komplex,

C-vitamin (2-4 gramm),

D-vitamin (6-10 ezer NE),

E-vitaminok (400 mg, fontos a 8 komponensű fajtát szedni),

cink (rézzel 10:1 arányban szedve),

szelén (200 mikrogramm),

Q10 (2-300 mg),

magnézium (400 mg elemi magnézium),

[link]

2020. ápr. 5. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!