Vki tud valamit arról, hogy esetleg bezárnák az iskolákat-a vírus miatt?
10-es
Mindenki érdekében jobb lenne, ha már ma felmondanál. Semmirekellő vagy, téged a tanításból egyedül az érdekel, hogy 2 hónapig a hasadat süttesd.
Egyébként meg mit fognak csinálni a gyerekek? Tavaszra, mire eljön a bezárás, már jobb idő lesz, mennek plázázni, meg csavarogni, csöbörből vödörbe.
" hogy 2 hónapig a hasadat süttesd."
Pontosítsunk. 2 hónapig nem megyek be a suliba. De senki se mondta hogy a hasamat süttetem ilyenkor vállalok be olyan külföldi melókat amivel 2 hónap alatt annyit keresek mint a tanárkodással 10 hónap alatt.
Ez van! Valamiből élni kell! Mert a tanári szaros bérből na abból nem.
És valóban ez a 2 hónap ami miatt még tanári pályán vagyok egyáltalán. Így belefér a különmeló. Ha nem férne bele ott is hagynám a pályát.
De ki kell ábrándítsalak! Nagyon sok, szinte a legtöbb tanár úgy van vele ahogy én.
""
MIvel a jelen sulim 1 szem matekosa vagyok így pl az érettségizők nagyon nem örülnének neki ha most felmondanék... mert másik matekost nem találnának erre a tanévre de érettségire meg kell a szakos tanár így mi lenne? mehetnének idegen iskolába.
Az meg 90%nak bukást jelentene
"Felmondási idő is létezik ám."
Ühüm. Létezik. és ha nem töltöm le (ahogy már nem 1x megtettem...) akkor mi lesz? A semmin kívül?
Most erre jön a standard válasz hogy bíróságra MEHETNEK... és ez így pontos. Mert csak mehetnek de nem mennek.
Mellesleg akkora tanárhiány van hogy úgyse tudnak velem mit tenni. Nem tudnak.
A munkáltatónak ez esetben nagyobb szüksége van az alkalmazottra mint fordítva. Szar ügy.
Évtizedekig nem így volt, most így van.
Bele lehet kötni a matekos kollégába, de felesleges. A tanárok jó részének azért fáj a nyári munka, mert mást dolgoznának, olyan a fizetésünk.
Azt meg, hogy milyen a hozzáállása... ha akarna, elmehetne más pályára, több pénzért. Nyárra is talál, egész évre is találna.
Lehet osztani a tanárokat itt is, meg minden más posztnál is, csak már észrevehetnétek, hogy elvileg egy csapatban játszunk.
Bocs, kérdező, nem tudok a bezárásról semmit, de nem adok neki két hetet. (Bár az már késő lesz.)
"
(Ha nem töltöd le a felmondási idődet, kifizettetik veled arra a 2 hónapra járó jövedelmed"
Ühüm. Ha és amennyiben bíróságra vitte és meg is nyerte. Majd akkor.
Mert bíróság nélkül ugyan hogy is fizettetheti ki? Felszólít hogy fizessek? Szólítson. Leszarom.
A cég azt követel a melóson amit csak akar. De ha pénzt is akar látni akkor bíróság. És nyertes per kell. Mert anélkül a melós miért is fizetne 1 fillért is.
És ki egy mely iskola a tanára ellen bíróságra? Egyik se.De állok elébe. Hadd lássam!
Hogy ez miért magas egyeseknek fel nem fogom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!