Miért ropog mindig a hátam?
Húszas éveim elején járó lány vagyok ha ez számít.
Nem fizikai munkát végzek, de 8 óra elteltével amikor végzek a munkával mindig fáj a hátam..
Anyu néha megnyomkodja amikor hasra fekszek és mindig ropog sorban többször is.
Akkor is mikor a forgószékemben ülök és hátradőlök a háttámlának.
Plusz érzem is, hogy na most ki kell ropogtatnom és utána kis ideig nem annyira fáj.
Tavaly augusztusban már egy híres csontkovácsnál is voltam Pesten, de nem lett jobb semmi, ugyanúgy fáj és a tartásom sem egyenes.
Mit tehetnék, hogy ne fájjon?
A munkatársaim mindig azzal jönnek, hogy fiatal vagy dehogy fáj, de a fájdalom nincs korhoz kötve és én érzem, nem ők.
Nem ülő munkám van, sokat állok (persze ülni is lehet) jövök-megyek viszont amint hazaérek egyből a laptop elé ülök..
Esetleg sportnak mit ajánlanál?
Én is álló munkát végzek, de nagyon rossz a tartásom. Az utóbbi idóben kezdtem el odafigyeli. Először mindig ropogott nekem is mikor kiegyenesedtem, pedig az volt a normális testtartás. Úgy néz ki megszokta a hátam, mert már nem ropog, de még mindig figyelmeztetni kell magam a helyes testtartásra sajnos. Vannak jó videók amik megmutatják a helyes tartást akár állsz, akár ülsz a gép előtt. Mert nem csak az egyenes hát, de a fej tartása is fontos. Amióta odafigyelek rá lassan, de elmúlt a nyakfájásom. A masszázs nagyon jó, hátizom erősítő gyakorlatok is vannak a YouTube-on.
Ha lehetőséged lesz rá pedig mutasd meg egy ortopéd orvosnak. Igazad van, most kell rá odafigyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!