Mi okozhatta ezt a tünetet talán sztrók vagy más?
Ma délelőtt történt a dolog.
Felkeltem 8 körül semmi bajom nem volt, ettem stb.
Olyan 10 óra körül megettem egy kiwit (nagyon régen ettem már)
Miután megettem leültem a gép elé, pár perc múlva elkezdett csipni, égni a szám belseje, gondoltam a kiwitől mert savanyú volt.
Oké ott ültem és 5 perc után egyszer csak a semmiből elkezdtem szédülni és kezem lábam bizseregni kezdett. Nagyon megijedtem a szívem gyorsan kezdett verni.
Felkeltem ittam egy kis vizet és kimentem az udvarra a hidegre. Kb 2 perc után elmúlt az egész, de utána olyan fáradt lettem sokáig ásítoztam. Megmértem a vérnyomásom 125/71 volt a pulzus 85
délután eljöttem dolgozni igazából bajom nincs csak olyan kábult vagyok néha.
Ez most mi volt? Agyvérzés? Mert az olvastam annál van ilyen tünet korai fázisba.
Semmire nem volt soha. Pedig eszek sok mogyorót meg ilyeneket amikre mások allergiások.
Voltam teszten is régebben ott se volt semmi még a parlagfűre sem.
Nem biztos, hogy a kiwire vagy allergiás. Nekem három keresztes parlagfű allergiám van, azon kívül semmi. Viszont vannak olyan zöldségek, és gyümölcsök, aminek a nyers fogyasztása keresztallergiát okoz.
A kiwi köztük van.
Azt írod, régebben volt allergia vizsgálat. Allergia bármikor kialakulhat, érdemes lenne újra megnézni.
"B" verzió, nem a kiwire vagy allergiás, hanem a vegyszerre, amivel kezelik.
A déli gyümölcsök úgy jutnak el szerény kis hazánkba, hogy éretlenül szüretelik, és a (több hetes) hajó úton vegyszerekkel/gázokkal befolyásolják az érési időt, hogy addigra legyen érett, mire a boltba kerül.
Mindenesetre hanygold a kiwit, és csináltass megint allergia vizsgálatot.
Igen lehet csináltatni fogok egy alleriga tesztet mert ártani nem árt.
.
Jobban belegondolva nekem nagyon régen kb 15 éve volt egy pánikroham szerűségem, de az nem ilyen volt. Az éjjel történt, nem tudtam aludni és valamiért elkezdtem figyelni ahogy ver a szívem és egy idő után felgyorsult és attól teljesen beszartam. Remegtem vert a víz anyukámnak kellett szólnom hogy valami nem oké és ahogy oda jött és azt mondta hogy nyugi nincs semmi baj azonnal elmúlt.
Ez alapján:
"kb mintha nem én lennék és elveszteném az uralmat a testem felett meg a halálra gondoltam egyből hogy végem van, fuu de rossz volt" és hogy nem volt semmilyen betegség előtte, egyértelműen pánikroham. A név megtévesztő: nem azért van, mert az ember szó szerint pánikol valamitől, hanem látszólag ok nélkül és a semmitől jön és jól érezhetően nagyon durva testi tünetek vannak (holott igazából nincs is semmi gond a szervekkel), az pedig, hogy úgy érzi magát az ember, mint ha nem is ő maga lenne, hanem mintha kívülről látná és érezné a dolgokat, tipikus tünet. Nekem ilyen volt többször is és úgy múlt el végleg, hogy tudatosítottam magamban, hogy nincs is semmi szervi bajom, nem kell foglalkozni vele, és azután nem jött elő többet már vagy tíz év óta. És amikor elkezdődött, semmi előjele nem volt és egyértelmű oka sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!