Műtét utáni lelki probléma lehet?
Figyelt kérdés
Volt egy komoly, életmentő műtétem, ami nagyon megviselt, fizikailag, és lelkileg is, mert azt hittem, hogy mindennek vége lesz. Sikerült a műtét és meggyógyulok, de még mindig bennem van az a szörnyű érzés, ami előtte volt, úgy érzem megtörtem, és azóta sokmindent átértékeltem. Azzal próbálom nyugtatni magam, hogy mekkora szerencsém volt, hogy megmentették az életem..2020. febr. 17. 15:19
1/4 A kérdező kommentje:
Műtét előtti mintavétel eredménye: C5, áttétes rosszindulatú daganat=rák 41Nő
2020. febr. 17. 15:32
2/4 anonim válasza:
Keress fel egy pszichológust! Ehhez idő kell, ne siettesd magad.
3/4 A kérdező kommentje:
Másfél éve volt, de sokat beszélek róla a mai napig, lehet hogy az sem jó, de ha valakivel találkozom, egyből az a kérdése, hogy hogy vagyok. Próbálom hanyagolni a témát, de még vannak fájdalmaim miatta, akaratlanul is kell foglalkoznom vele, + tumormarker vizsgálatok, tiszta stressz, hogy ne legyen baj. Mondtam az orvosnak a fájdalmakat, de azt mondta, ez teljesen normális, mert nagyon nagy rombolás történt.
2020. febr. 19. 22:38
4/4 A kérdező kommentje:
A párom a műtét napján bekísért a kórházba, majd ott hagyott, mert nem bírta idegekkel. De engem műtöttek!! Én meg fel-alá mászkáltam, az idegeim teljesen ki voltak, annyira féltem, rettegtem hogy mi vár rám. A mai napig úgy érzem, hogy cserben hagyott, mert életem legnehezebb perceiben hagyott magamra, és hiába kértem hogy maradjon, míg visznek a műtőbe. Az is benne volt a pakliban hogy azok az utolsó perceim..:( Mire vége lett a műtétnek, addigra visszajött, komplikált műtét lett, 6 órán keresztül voltam bent, és nagyon gyenge voltam, nagyon nagy fájdalmaim voltak utána. Nyaki műtét volt, pajzsmirigy és nyirokcsomó eltávolítása, de közben találtak egy tumort a nyaki ütőerek közé ékelődve, a nyakam szinte teljes szélességben, és fel a fülemig van vágva, onnan a torkomig romboltak mindent. Sikerült egyben eltávolítani, de nagyon rezgett a léc, azt mondták, hogy orvosi bravúr volt, és hatalmas műtét, aztán nagyon megszenvedtem a felépülést. Alig kaptam levegőt, nyelni is alig tudtam, a fájdalomról nem is beszélve. Azt mondta az orvos, hogy lehet hogy hónapjaim sem voltak vissza, mert megfojtott volna a tumor, ami felélte, kiszipolyozta a pajzsmirigyem is. Épphogy csak átvészeltem az első heteket, és a mai napig is sokszor vagyok rosszabbul. De ennyivel megúsztam, a tumor rosszindulatú volt, de azt egyben eltávolították, a pajzsmirigyben és a nyirokcsomókban nem igazolódott a rosszindulat. Szembenéztem azzal, hogy mindennek vége, de szerencsére legyőztem, de nem tudom mikor fogok mindenen lelkileg is túl lenni..
2020. nov. 29. 02:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!