Megtörténhet az hogy szívroham veszélyben vagyok edzés után az én családi anamnézisemmel? 21/N
Itthon végzek 15 kg-os kézi súlyzó al edzést 2*100 lábemelést előre hátra és 2*100 lábemelést oldalra.
3*100 hasprést és 2 perc teljes testsúly megtartását majd a végén 100 guggolást a súlyzóval.
Ennek a gyakorlatnak a végén szokott jelentkezni a rosszullét, fél órás szédülés,félarc lezsibbadása, egyik fül teljes bedugulása.
Utána olvastam ezek állítólag a nagy okos goggle szerint a kezdődő szívroham tünetei lehetnek edzések után ha többször jelentkeznek. Nekem általában minden 2-ik edzés után jelentkezik.
Édesapám stroketol kapott 33 évesen, apai nagypapám több szivuteten esett át, sőt edesapamnak lyukas a szíve, nekem kiskoromban volt szivzörejem, szívbillentyűzavarom.
Amiatt aggódok egy kicsit hogy viszonylag ugye gyakran vannak ezek a tünetek, de 21 éves létemre nem fogyasztók alkoholt, nem cigizek, drogozok szóval csak nem lenne baj az edzéstől.
A szülés nem ugyanaz, még akkor sem ha annak is (is!) megvannak a maga nehézségei. Egy szülés nem jelenti azt, hogy akkor az ember bármit kibír, szóval jobban jársz ha irányba veszed az orvost és kivizsgálnak. Legfeljebb semmit sem találnak, de legalább megtetted a magadét. Akkor lehet, hogy csak neked sok a terhelés és kicsit lassítanod kellene. Egy jó edző is fogja tudni akkor, hogy hogyan állítsa be a fokozataidat az edzésben.
Egy orvos ilyen esetben mindenképpen jobb elsőnek, és ha végez egy terhelése vizsgálatot, az neki már elég is lehet.
De szerintem egy 21 éves nőnek a 15 kg-os kézi súlyzó soknak tűnik, még két karra elosztva is. A 3 x 100 hasprés is annak tűnik. Itt a fokozatosság is fontos, mert ez több éves edzés mellett már alap is lehet, de azt nem írtad, hogy hány éve csinálod, milyen fokozatokkal és mióta jelentkezett ez a tünet.
E nélkül inkább a fentiek szerint gyanús. Ha most kezdted, akkor ez biztos sok kezdésnek.
Régen futottam gyerek előtt napi 1 kmt kb. És futás ugye az meg kardio és érdekes módon nem estem egyszer sem össze... Nem voltak ezek a tünetek, persze a pulzus az fel ment kivorosodtem kb negyed óra után persze helyrealltam.Viszont maga az arczsibbadas és maga a szédülés ezzel a fuldugulassal párosítva az nagyon kellemetlen tud lenni és sajnos ilyenkor rögtön bevillan szegény apam akinek 30 as éveiben lett strokeja és ő meg lovagolt előtte sokat.
Most is helyre áll a pulzusom az edzés után kb fel órával, a zsibbadás a fejemben is kb fel óráig tart, én csak a családi anamnézis miatt parázok mert apám felől sajnos vannak ilyen rendellenesegek.
EKG volt kb 4 hónapja és akkor egy kis kilengesem volt, bár tény hogy gyermekkoromban sokat szúrt a szívem, és most is volt olyan hogy nagyon para beszur mint egy kés akkor nagyon megijedtem, ez iskb 4 hónapja volt, emlékeszem felkialtottam anyámék ak hogy Jóisten szivroham úgy fáj egy pillanatra.
Ilyen tünetekkel mindenképpen menj orvoshoz. Bocsi, hogy így nyomatékosítom, de legyen már ennyi eszed. És mindent mondj el az orvosnak, ne hagyjál ki semmit, mert nem az a dolga, hogy kitalálja neked milyen tüneteid vannak még. Itt is látod nem írtad meg, ami kérdés volt, hogy mióta csinálod ezt az edzést, csak a régebbi futásról írtál, de a futás sem azonos a súlyzós edzéssel. Mert nem ugyanaz és a tapasztalataid szerint sem ugyanaz.
Tehát gyerekkorodban volt szívvel probléma és a családban is. Irány az orvos. Ha semmit sem talál, akkor azért még másikhoz is menj el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!