Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet attól rózsaszín a...

Lehet attól rózsaszín a vizeletem, hogy sok céklalevet ittam?

Figyelt kérdés
2-3 nap alatt megittam 1 liter céklalevet. Körülbelül ezzel egy időben, vagyis 2 napja rózsaszín a pisim. Elég ijesztő. Ugye csak a céklalé miatt van? :$

2020. jan. 30. 22:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen a cékla miatt! Nem kóros, nyugi.
2020. jan. 30. 22:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2020. jan. 30. 22:37
 3/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
76%

Kimutatták, hogy azoknál az embereknél, akiknél a cékla elszínezi a vizeletet, nagyon gyakoriak tápanyag-felszívódási zavarok, elsősorban a vas felszívódásának zavara, ami vashiányos vérszegénységet okozhat. Az alacsony gyomorsav-szint ugyanis többek között csökkent vasfelszívódáshoz vezet. A kevés gyomorsav ráadásul olyan panaszokat is okozhat, amit könnyű összetéveszteni a túl magas gyomorsav tüneteivel, például reflux. Ezen kívül hasmenést, vagy éppen székrekedést, hasi diszkomfort érzést, de akár a vékonybél baktériumainak túlszaporodását is okozhatja.

Forrás:

[link]

2020. jan. 30. 22:37
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, akkor megnyugodtam :D

#3, hmm érdekes, mert már egy ideje gyanakszom arra, hogy vérszegény lehetek, ugyanis mindig sápadt vagyok, fáradékony és hullik a hajam. :S

2020. jan. 30. 22:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
nekem elég egy kis tál céklát ennem és olyan lessz a piszoár mint a mészárszék
2020. jan. 30. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!