Llaa@ kérdése:
A magánorvos tényleg jobb?
Figyelt kérdés
Pajzsmirigy eltávolításom lesz és a szüleim magánorvost akarnak erre felkérni. Azt már kívülről tudom, hogy szidják a magyar egészségügyet, de ezt most figyelmen kívül hagyva, van értelme ennek? A műtét kockázata az, hogy megsérül a hangszalagot mozgató ideg. Ettől rettenetesen félek, de gondolom egy nem magán orvosnak sem ez lenne a feltett szándéka. Ha ez megtörténik, az csak véletlen lehet, véletlen meg megeshet a magán orvossal is. Nem akarom, hogy feleslegesen költekezzenek a szüleim. Vélemény, tapasztalat?2020. jan. 25. 20:52
1/12 anonim válasza:
Tapasztalataim szerint nem jobb, ugyanúgy várakozni kellett a rendelőkben, csak más összetételű betegek között legfeljebb. Nem volt gondosabb vagy szakértőbb egyikük sem.
2/12 anonim válasza:
Igazad van, nem magánorvos sem fogja rosszabbul elvégezni a műtétet,mint magánorvos. Egy orvos ugyanannyit tud akkor is,ha magánorvos és akkor is,ha nem. Azaz egy kevésbé szakavatott orvos nem lesz jobb,szakavatottabb amikor magánorvos és fordítva is így van.
3/12 anonim válasza:
Tudása magánban sem nagyobb,csak több időt fordít rád .
Műtéti felelőssége ugyan akkora .
4/12 anonim válasza:
Nem jobb, plusz (hacsak nem magánkórházba mentek, ami egy vagyon) a magánorvos is az állami kórházban műt, ugyanolyan feltételek mellett.
Egyébként ez a pajzsmirigy műtét rutin műtétnek számít.
5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Örülök hogy megerősítettek itt ebben. Már csak az a kérdés, hogy győzzem meg a szüleimet. Mert nem elég, hogy félek a műtétről, most még rosszul is érzem magam, hogy ennyi pénzt akarnak rám költeni. :(
2020. jan. 26. 07:08
6/12 A kérdező kommentje:
Valahol én is hibás vagyok, mert tegnap elírtam magam és elmondtam a statisztikákat amiket olvastam a hangszálproblémákról műtét után. Gondolom ezzel csak a lovat adtam alájuk, de akkor még nem tudtam, hogy magán orvost akarnak :(
2020. jan. 26. 07:12
7/12 anonim válasza:
Én nem ismerem a statisztikákat, csak azzal tudlak biztatni,hogy körzeti nővérként elég sok pajzsmirigy műtött beteggel találkozom, és eddig senkinek nem lett hangszalag sérülése. (És egyiküket sem magánorvos műtötte :) ) Egyébként természetes,hogy félsz,de ha át kell esni rajta,akkor át kell.
8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :))
4%ról írtak végleges hangszalag károsodás áll. Elég nehéz helyzetben vagyok, mert sokan ijesztegetnek (cukorbeteg leszek a műtétről, megsérül a hangszálat stb.) de alapból meg szeretném, mert már unom hogy mindig van valami :( anyukámat meg sajnálom mert annyira igyekszik hogy minden jó legyen.
2020. jan. 26. 09:38
9/12 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm szépen a segítséget mindenkinek, próbáltam még egyszer beszélni erről anyával is, nevelőapámmal is, mindketten meggyőzhetetlenek sajnos. Igyekszem úgy gondolni erre, hogy a magán orvos majd talán jobban figyel... Így könnyebb
2020. jan. 26. 17:27
10/12 anonim válasza:
Ne aggódj,biztosan oda fog figyelni.És mi itt nem azt mondtuk,hogy nem jó a magánorvos,hanem azt,hogy állami ellátásban ugyanúgy műtenének meg. De ha ők ragaszkodnak hozzá és pénzük is van rá, akkor sincs semmi baj. Sok sikert a műtéthez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!