Kismama vagyok kellet volna nekem táppénzes papír mert elutazom de az asszisztens nő azt mondta hogy nem ad mert nem hagyhatom el a várost mert rám küldi a a hívtalt megteheti?
????
rám küldi a a hívtalt megteheti
Értelmes
a táppénz a betegeknek van, nem a nyaralóknak. a várandósság nem betegség.
igazándiból szabálytalanságot követne el, ha kiállítana neked a doki egy igazolást.
előre nem adhat ki tp. Papírt amúgy sem...
Nem kellett volna elhíresztelni,hogy elutazol.
Bármikor kimehetnek ellenőrizni egyébként házhoz.
Igen, és remélem, meg is teszi. A táppénz betegeknek kell, minden másra ott a szabadság. Te is jobban jársz, mert többet fizet.
Ha beteg vagy, menj táppénzre, ha viszont nem, akkor ne pazarold az adófizetők pénzét.
"Rádküldés" nélkül is bármikor kimehetnek a lakásodra ellenőrizni, hogy valóban otthon tartózkodsz-e a táppénzed, azaz a betegséged ideje alatt. Persze senki nem veszi ezt annyira vaskalaposan, hogy mondjuk egy kisebb bevásárlás (cipekedni veszélyeztetett terhesen amúgy sem szabad) vagy egy fodrász ne férjen bele az időbe, de a nyaralás már tényleg túlzás.
Nem mellesleg az orvost is megbüntetik, ha indokolatlanul tart táppénzen.
12:58 vagyok. Persze, hogy nem betegség, de a betegállományt tekintve pont ugyanannyi jogod van, mintha beteg lennél.
Engem is kiírtak az utolsó 1,5 hónapra - nem kértem! -, mert sok utazással (üzletkötő, vidék, külföld, 1-2 naptól 1-2 hétig) járó munkám volt és az orvos meg akart kímélni ettől a kercehurcától, pedig amúgy én is jól voltam. De amint táppénzre kerültem, rám is vonatkoztak a táppénzes szabályok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!