Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért sárgás a szemem?

Miért sárgás a szemem?

Figyelt kérdés

Ahol fehérnek kellene lennie, ott van amikor normális, de van amikor sárgás színű lesz. Ne ilyen hepatitiszes nagyonsárgára gondoljatok, de azért nem is teljesen fehér. A bőrszínemmel semmi baj, nem vagyok rosszul, remekül érzem magam, minden(tényleg minden) rendben van velem a szememen kívül, csak a vérnyomásom alacsony egy kicsit. Egy éve vették észre a haverok először, és az első reakció ez volt: "he kirohad a májad". Most anyum is észrevette, de 2-3 óra múlva már teljesen fehér volt. Esetleg tényleg lehet máj probléma? Vagy ez miez? Megyek amúgy egy hét múlva orvoshoz, de előbb kíváncsi lennék hogy mit gondoltok.

14f

2010. júl. 22. 00:32
 1/6 anonim ***** válasza:
cigarettázol?
2010. júl. 22. 00:42
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ez tényleg a "rosszmájúság" egy jele :D

Na de a viccet félretéve, nekem tavaly el kellett mennem vérvételre valamiért. Elég magas volt a bilirubin szintem, mint kiderült, azért, mert nem ettem semmit a vizsgálat előtt. El kellett mennem a kórházba, hogy jobban megvizsgáljon egy doki, ugyanis valami vírusom volt, aztán észrevette, hogy sárgák a szemeim, és a bőröm is inkább okker árnyalatú :D Megkérdezte, mikor ettem utoljára, és amikor elmondtam, hogy 2 napja, akkor egyből rávágta, hogy ez Gilbert-szindróma. Fő jele a sárgaság, ami előjöhet alváshiánytól, kémiai szerek belélegzésétől, kevés evéstől, túlzott testmozgástól. Amúgy teljesen jóindulatú a dolog, nem kell tőle félni.

Férfiaknál gyakoribb, és serdülőkorban jelentkezik. Ezért én erre tippelek, nem hiszem, hogy nagyobb bajod lenne.

2010. júl. 22. 00:42
 3/6 anonim ***** válasza:
epe vagy máj
2010. júl. 22. 10:17
 4/6 A kérdező kommentje:

első: nem cigizek, bár a környezetemben élők nagytöbbsége igen, ezért sokszor "belélegzem" ha ez számít.

utolsó: nemhiszem hogy gilbert szindróma lenne mert nekem csak néha sárga a szemem, és a bőrömmel meg semmi baj. Táncolok, ha ez sportnak számít(jumpstyle a neve) és azt minden nap tolom egy negyed-fél órát, de szerintem nem túlzás. A reggelit szoktam mindig kihagyni, de utánna sokat eszem, szóval ez a lehetőség is kilőve. Hát akkor kénytelen leszek várni :D Legfeljebb kirohad a májam :D

2010. júl. 22. 10:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Na, kirohadt?
2011. márc. 18. 16:37
 6/6 anonim ***** válasza:

mi történt? :))

már nem olyan?

2011. aug. 17. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!