Árthat a xanax egy 17 éves lánynak?
Aki ilyen néven reggeli be magát annak már nemigen.
"4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszernek, a Xanax SR retard tablettának is lehetnek mellékhatásai.
A mellékhatások általában a kezelés kezdetén jelentkeznek, de a későbbiek folyamán fokozatosan megszűnnek.
Leggyakrabban álmosság, szédülés, feledékenység, izomgyengeség, kimerültség, koordinációs zavar, a végtagok mozgási zavara, ún.ataxia, és hadaró beszéd léphet fel.
Ritkábban homályos látás, fejfájás, depresszió, alvászavar, idegesség/szorongás, remegés, testsúlyváltozás, memóriazavar, gyomor-bélrendszeri tünetek, autonóm idegrendszeri zavarok, nyomásfokozódás a szemben, hangulatzavar, bőrgyulladás, szexuális zavarok, szellemi teljesítménycsökkenés és zavartság fordulhat elő.
A szakirodalomban benzodiazepinekkel kapcsolatban leírták még:
izomtónus rendellenességek, ingerlékenység, étvágytalanság, menstruációs zavarok, vizelési és vizelettartási nehézségek, kóros májműködés, megnövekedett prolaktinszint előfordulását.
Elsősorban pszichiátriai betegség fennállásakor, illetve azoknál a betegeknél, akik egyidejűleg más központi idegrendszerre ható gyógyszert is kapnak, előfordulhat összpontosítási (koncentrálási) nehézség, hallucináció, zavartság, ingerlékenység; viselkedésbeli rendellenesség, pl. düh, agresszió, ellenséges magatartás.
Ha az itt felsorolt mellékhatásokat, vagy azokon kívül egyéb szokatlan tünetet észlel, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez."
Álmosság, lelassulás.
Ez minden, amit éreztem mellékhatásként, de ez is csak az első 1-2 órában. Igaz én több, mint 2x annyi éves vagyok és Frontint szedtem, de az kvázi ugyanaz.
Egyébként jó szer szerintem, de ha nem csak alkalomszerűen kell szedni, akkor antidepit fognak felírni és emellé pár hónapig nyugtatót.
Melyik az a sok ország?
Észak-Korea + Csád ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!