Elővigyázatos vagyok, vagy ez már beteges?
Iskolába, utazáskor, ha csak elmegyek otthonról mindig van nálam gyógyszer(nem is egy féle: görcsoldó, fájdalomcsillapitó). Ha bármilyen "gyanús" fájdalmat érzek, azonnal gyógyszert veszek be.
Normális, hogy ennyire "elővigyázatos" vagyok?
Vitaminokat is szedek amúgy.
Az normális, hogy viszel magaddal gyógyszert, de hogy azonnal be is kapkodod, az nem normális.
Tönkrevágod a májad.
Ezt a túlzásba vitt vitaminszedés is megteszi amúgy. Mert az igaz, hogy a vitamin egészséges, de csak természetes formában (gyümölcs). Ha tablettában szeded, tele van adalékkal, és szintén nem májbarát dolog.
Beteges. Milyen gyógyszert szedsz be a "gyanús" fájdalmakra? Mert ha pl. fáj a fejed, mert túl meleg van és nem bírja a szervezeted és beveszel rá egy fejfájáscsillapítót, azzal többet ártasz, mint használsz. Ugyanis úgy fogsz hőgutát kapni, hogy észre sem veszed, míg ha nem vetted volna be a gyógyszert, érezted volna, hogy innod kell egy pohár vizet és le kell feküdnöd valami hűvös helyen.
Azzal egyetértek, hogy bizonyos fajta gyógyszerek jó, ha vannak az embernél (nálam pl. calcimusc, mert ájulós vagyok és utána azt kell inni a doki szerint, lázcsillapító, görcsoldó, lázmérő, sebtapasz mindig van, de pl. ha lázas vagyok és beveszek rá egy gyógyszert, akkor amint tudok, megyek lepihenni, hogy ne kínozzam a szervezetem), de nem szabad gyógyszereken élni. Gyomorfekélyt, függőséget okozhat, emellett annyira legyengíted az immunrendszered, hogy idővel már egyáltalán nem fog védekezni.
Hipochonder vagy. Van egy ismerősöm, dettó ugyanez. Mindig mindenre van gyógyszere még a székrekedésre is.
De ez az állapot maga egy "betegség". Sokszor lehet ám gyógyszer nélkül is seígteni a gondokon. Pl. fejfájás ellen jó a nagy séta a levegőn, hasfájásra lehet zöldséget vagy almát enni. A sok gyógyszer leterheli a májat, vesét.
Hát igen, ahogy írta az egyik hozzászóló, pl. a meleg miatt nagyon fáj a fejem, arra szedek aspirint, hasam görcsöl sokszor havi miatt :$, arra cataflamot szedek, ha hasmenésemvan(gyakran) akkor széntablettát szedek... :S
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!