Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kézremegés meddig normális?

Kézremegés meddig normális?

Figyelt kérdés

Egy hete edzés után kezdődött az egész. Edzések után és amikor ideges vagyok mindig is remegett a kezem, de ezúttal nagyon durván beindult és eléggé rástresszeltem, hogy mi van, ha nem múlik el. A nagy mértékű remegés elmúlt, ám kis mértékben mikor mondjuk kinyújtom a kezem, még mindig remeg. Ízületi gondjaim is vannak, nem tudom összefüggenek-e. Páran azt mondták, hogy kicsit mindenkinek remeg, és az is lehet, hogy régebben is remegett a kezem, csak nem figyeltem rá. Nos remélem, hogy vagy nekik van igazuk, vagy csak megerőltettem kicsit a kezeimet, mert ilyen finomságokat olvastam hogy:

Esszenciális tremor, ergo nem lehet vele mit csinálni, csak rosszabb lesz

Parkinson kór, ezt gondolom nem kell magyarázni

Egyiket sem szeretném, szóval megkérdezlek titeket is, hogy szerintetek mi ez, mert elég ideges vagyok miatta, lehet ez is rátesz egy lapáttal... Így karácsony körül pont jól jött :D Köszi a válaszokat!

2019. dec. 22. 15:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%
Megerőltetés például cipekedés után nekem is remeg a kezem, de miután megpihen utána már nem. Hány éves vagy? Iszol vagy szedsz valami gyógyszert?
2019. dec. 22. 15:14
 2/12 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok, nem iszom, nem szedek gyógyszert. Igazából fáj az alkarom is, fáradtnak érzem a kezeimet, mintha még a tekefont is alig bírnák tartani... Így 1 hét után elég para:(
2019. dec. 22. 15:19
 3/12 A kérdező kommentje:
*telefont
2019. dec. 22. 15:19
 4/12 A kérdező kommentje:
Alapvetően annyira mem szembetűnő a remegés, csak mikor mondjuk fogok egy papírt, akkor a legvégén látom, hogy remeg maga a papír ergo a kezem
2019. dec. 22. 15:21
 5/12 anonim ***** válasza:
68%
Ünnepek után menj orvoshoz.
2019. dec. 22. 15:26
 6/12 A kérdező kommentje:
Az azért elég messze van:( Addigra idegileg fogok tönkre menni, nagyon parázok az a baj
2019. dec. 22. 15:43
 7/12 anonim ***** válasza:
68%
Orvos ilyenkor nincs, ügyelet meg nem foglalkozik ilyennel. Nyugodj meg, túl fiatal vagy komolyabb betegséghez.
2019. dec. 22. 15:46
 8/12 anarchy666 ***** válasza:

Az esszenciális tremor inkább időskori betegség.

A parkinson szintén és az féoldalasan kezdődik.

Az idegességtől vagy a kimerültségtől (edzés) való kézremegés teljesen normális.

2019. dec. 22. 23:48
 9/12 A kérdező kommentje:
Okvastam, hogy fiatalkorban is megmutatkozhat az esszenciális tremor:( Tiszta ideg vagyok már, egyre rosszabbodik a remegés is... Ha így marad, és kiderül hogy esszenciális t. akkor biztos hogy keresek egy fát és veszek egy kötelet... Bármi csak az ne legyen. Amúgy köszi a válaszokat, mindenkinek ment a zöld
2019. dec. 23. 08:04
 10/12 anarchy666 ***** válasza:
Bicsi, de szerintem csak hypochonder vagy és a saját magad stresszelés miatt remeg a kezed.
2019. dec. 23. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!