Szerintetek, az egészségügyi dolgozók (ápolók) miket tapasztalnak a Haldoklókkal, vagy azzal, hogy látják mások halálát? Vagy nem mernek beszélni róla, mert nem hinnének nekik, vagy bolondnak tartanák őket?
Sógornőm 25 éve ápolónő. Néha csak annyit mond: hogy szegény nénit-bácsit úgy sajnálta, mert két napig "nem tudott meghalni". Én többre nem is voltam kíváncsi. Inkább elmennék vécépucolónak, egyszerűen lelkileg nem bírnám.
Szóval kérdésedre a válasz: van, aki két napig is haldoklik, mire végleg "elmegy".
Akkor elmondom én mit láttam (öregek otthonában dolgoztam Látta a test pusztulását, és sokszor előtte az gondolkodási képesség leromlását. Láttam rokonokat, akik örülnek ha nem kell az öregekkel törődni, azért basszák be őket egy helyre ahonnan esélyük sincs csak koporsóban kijutni. Láttam olyanokat, akik gondozták volna a szeretteiket, de beleroppantak hogy a szeretet személy lassan már nem is emlékszik rájuk. És láttam olyanokat akik megkérték a nővéreket, hogy ne vigyázzon már annyira a mamára, mert jól jönne a háza, kell az örökség, a nővérkének is jutna belőle..... Láttam az ember aljasságot.
Elmondom azt is mit NEM láttam: Nem láttam szellemeket, angyalkákat, istent, égi fényt. De láttam egykor ragyogó elméket, amik egy nyáladzó kisgyerek szintjére süllyedtek. Egykori sportolót, aki maga alá vizelt, ugyanis szellemileg egy csecsemő szintjére jutott betegsége okán. A halál nem éteri, nem felemelő, nem ezoterikus dolog. Sokszor csöndes, egyik este még van az ember, reggelre meg leáll a szíve, elalszik, és nem kel föl többé. A halál csak a test romlása, működésképtelensége, amit igyekszünk megkönnyíteni, hogy az emberi méltósága ne csorbuljon a haldoklónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!