Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan csillapítható a Tourett...

Hogyan csillapítható a Tourette-szindróma?

Figyelt kérdés
A Vadaskert kórházon kívűl van-e olyan tevékenység, ami csökkentheti a tic-eket? Például mozgás, mert ilyet is hallottam. Tudtok valamit?
2010. júl. 20. 00:28
 1/5 anonim ***** válasza:

Olyas valami, ami eltereli róla a figyelmedet. Olyan program pl, amit szeretsz csinálni.

Nekem a vadaskertben straterát adtak.

2011. júl. 1. 21:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Sztem jó a Vadaskert, 6 napja jöttem haza onnan, bár nem tourette-szindrómával voltam bent, de volt vki, akinek ez volt, és egy hét után lényegesen csökkentek a tic-jei. :)
2011. nov. 11. 18:37
 3/5 anonim válasza:

Mindenkinél más... én imádok táncolni,észre vettem ha valamibe beleméjedek pl társas tánc elfelejtek tick-elni

Mintha meg szűnne.

vagy rágó gumi :)

Míg dohányoztam, az is jó volt, amolyan "pótcselekvésnek" , de nem ajánlom!

Inkább rágózz :)

2012. okt. 12. 10:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem is ez van! És sokszor sírni tudnék,annyira elszomorít! Epilepsziával kezelnek 10 éve,most 25 leszek. Gyógyszer gyógyszer hátán :( epil. rohmaim vannak így is néha,de a tourette egyre komolyabb lett az évek során. Én is valahogy összeszorítom az izmokat a nyakam környékén és mozognom kell a fejemmel ilyenkor :( szerintem gyerekem sem lehetne,mert az állandó "erőlködéstől" tuti elmenne a baba már az elején :"( a dokimnak nem merem elmondani,úgy szégyellem :( szüleim és az élettársam sem tudják...Hogyan lehet ezt kezelni?tudja valaki?
2012. dec. 1. 02:09
 5/5 A kérdező kommentje:
Nyugalom, ezt nem kell szégyellni! Sajnos minél jobban ráfeszülünk, annál jobban elő fog jönni.. :( Sokat kell mozogni, és akkor egy kicsit enyhül, de sajnos egyelőre nem lehet neki mit csinálni..
2012. dec. 2. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!