Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi lehet a gond a lábammal?...

Mi lehet a gond a lábammal? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

10 évvel ezelőtt volt egy balesetem, a lábam műtötték, combcsont törésem volt, enderszegezték, majd fél évre rá kiszedték a szegeket.

Tünetmentes voltam egészen mostanáig.

3 hónappal ezelőtt kezdődött a panaszom, néha hogyha lépek, a jobb lábam mintha hátra akarna törni/csuklani. Ez többször előfordult már, a műtött térdem nagyon furcsán viselkedik. Nem tudok guggolni mert nem hajlik be teljesen a lábam. Néha hogyha lépek, olyan mintha valami folyadék lenne benne ami húzná le. Kitapogatom, de semmit sem érzek. Ezenkívül 1 hónapja olyannyira rosszul lettem, hogy képtelen voltam mozdítani a lábam, zsibbadt belül az egész combcsontom & térdem, nagyon fájt, bekötöztem amitől kicsit jobb lett, illetve bevettem rá egy fájdalomcsillapítót. Nem tudom kiegyenesíteni teljesen , és ha állok újabban azt érzem mintha az egyik lábam hosszabb lenne.

Kérdésem, mi lehet a problémám? Ortopédiára kéne mennem? Régi kórházi papírjaimra szükség lesz? Térdrögzítő esetleg nem segít? Régi orvosaim gondolom nem segíthetnek, mert gyermekként műtöttek, gondolom hozzájuk már nem fordulhatok.

Tudom, menjek orvoshoz mindenképp, fogok is, de előbb érdekelne kinek voltak hasonló problémái, és szerintetek mitől lehet.

2010. júl. 19. 14:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Feltétlenül menj orvoshoz vele, valószínűleg megröntgenezik és kiderül mi a baja. Nekem volt egy csontrepedésem, aztán rá egy fél évre éreztem, hogy fura a lábam, elmentem vizsgálatra és kiderült, hogy egy ciszta keletkezett a repedés helyén, amit kioperáltak...
2010. júl. 19. 14:41
 2/5 A kérdező kommentje:

erre én is gondoltam ... dehát már lassan 10 év eltelt...

sportolgattam mostanába, futottam, de utána érdekes nem fájt, csak rá pár hétre ... sporttal leálltam, a tüneteim se olyan vészesek már, csak ez a "kibicsaklós" érzés maradt meg, és h nem tudom teljesen kiegyenesíteni ... csak 3. műtétre annyira nincs szükségem :S

háziorvoshoz menjek, ő ad beutalót ortopédiára meg rtgre? ortopédián mit csináljak? a régi kórházi papírjaimat vinnem kellesz?

2010. júl. 19. 14:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem először háziorvoshoz menj, és igen majd vidd a régi papírjaidat, mert szerintem 10 évvel ezelőtt még nem volt feltétlenül mindenhol számítógépes nyilvántartás.
2010. júl. 19. 15:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem csípőprotézis műtét során megsértettek egy ideget, ennek hatását a térdem fölött pár centivel, a comb külső oldala irányában kezdtem érezni. (A kiváltó okot, azaz az idegsérülést persze csak később tudtam meg, amikor egész hasonló tünetek jelentkeztek, mint amikről te is írtál.) Először nagyon erős zsibbadást, majd fájdalmat éreztem, s volt egy időszak, amikor összecsuklott a lábam, és csak bottal tudtam járni. (Félreértés ne essék: a csípőm rendben volt, nem amiatt, hanem a térdközeli tünetek miatt.) Volt, hogy injekciót kaptam az ortopédián, ami egy ideig csökkentette a fájdalmat, később egy olyan gyógyszert írtak föl, ami az ideget regenerálta valamelyest. Ettől elhagyhattam a botot, nem csuklott össze többet a lábam. A fájdalom azonban megmaradt, és én sem tudok leguggolni.
2010. júl. 19. 19:42
 5/5 A kérdező kommentje:
igazából szerencsémre annyira már nem fáj, viszont a guggolás, és az h olyan mintha hátra akarna törni nagyon aggaszt. Meg h nem tudom kiegyenesíteni teljesen ... De 10 évig jó volt, akkor most nem értem ... vettem ma rá krémet, és térdmerevítőt, remélem jobb lesz tőle, aztán szerintem irány az ortopédia .. csak nem szeretnék egy 3. műtétet :S
2010. júl. 19. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!