Testemen helyenként világosabb a bőröm és nem valami szép, mert amikor barnulok, azokon nem barnul a bőröm és ezért olyan csunya lesz a testem. Mit csináljak?
Nyugi, én annyit mondok neked, hogy örülj neki! Én pikeklysömörös vagyok és ha lehetne inkább lenne ilyen betegségem!
Persze tudom, hogy mindenkinek a maga keresztje a nehezebb, de ez nem olyan nagy baj, fogadd el és jobb lesz!
Szia!
Érdemes megmutatni bőrgyógyásznak, mert előfordulhat, hogy pigmenthiány, vagyis vitiligo. Ez egy jelenleg nem gyógyítható, esetenként tünetileg kezelhető, feltehetően autoimmun betegség; ha a fehér/vagy a bőrnél világosabb foltok nem kis kör alakúak (hanem nem behatárolható formájú, gyakran terjeszkedő foltok), és a testen (leggyakrabban az arcon a szemek körül, végtagokon) szimmetrikusan helyezkednek el, nagy valószínűséggel erről van szó.
A napgomba ezzel szemben kis kör alakú foltocskák formájában jelenik meg (leggyakrabban a törzsön), amely először középbarna, majd kifehéredik. Erre bőrgyógyász tud adni ecsetelőt és kenőcsöt (a bőrgomba minden ember hajas fejbőrén fellelhető, de bizonyos hormonális, vagy egyéb hatások az arra fogékonyaknál előhozhatják a gombát, jah és nem fertőző).
A napgomba egy családtagomnál jelentkezett nemrég, vitiligoban én is érintett vagyok, és egy családtagom is ebben szenved, ezért ismerem mindkettőnek a tüneteit.
A 86%-osnak: ne irigyeld a pigmenthiányos foltokat, egy másodperc alatt hólyagosra égek (a szemem körül volt, hogy úgy megégett a bőr, hogy egy hétig nem tudtam kinyitni), lehet, hogy teljesen ki fogok fehéredni (haj is foltokban megőszülhet). A vitiligos emberek 90%-95%-ának semmi se használ. Az emberek gyakran arrébb mennek, mert azt hiszik fertőző, 50-es naptejjel kenem magam, mégis megégek. Ráadásul el se lehet fedni, és nagyon száraz a bőröm. És ez a betegség még csak tartós betegségnek se számít, tehát magasabb családi pótlék, szoctám, stb. sem jár érte, holott a krém 10 000 Ft-ba kerül, a naptejről meg a rá használt krémekről nem is beszélve.
Ezzel nem azt mondom, hogy jobb a pikkelysömör, de ne hidd azt , hogy ezzel annyira egyszerű élni. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!