Tudnátok segíteni mi is pontosan a diagnózis?
Figyelt kérdés
sziasztok. A minap kaptam kézhez leletem. Tüdőszűrő vizsgálaton voltam. Azt írták az eredményre hogy szűrővizsgálat légzőszervi Gümőkór felderítésére, illetve sine morbo.Ezek után van valamiféle félnivalóm vagy sem? Abból a felindulásból mentem tüdőszűrőre hogy kiderítsem észlelhető-e nálam a tüdőrák avagy sem. Ettől nem kell félnem? Illetve ha bármiféle minimális elváltozást találtak volna arról csak szóltak volna nem?2019. nov. 19. 00:47
11/16 anonim válasza:
Amennyiben rákot akarsz találni, azt nem mutatja ki a tüdőszűrés, illetve csak akkor, ha nagy baj van..
12/16 A kérdező kommentje:
Akkor mégis mi mutatja ki?
2019. nov. 20. 07:47
14/16 anonim válasza:
CT-re/MR-re viszont nem fogsz bejutni hipochondria alapon.
15/16 A kérdező kommentje:
Akkor mégis hogy tudnék beutalót szerezni? Egyébként miért baj az hogyha az ember szeretne tisztában lenni az egészségi állapotával? Én gyanakszom valamire és szeretnék utánajárni. Mindenképp meg kell várni az embernek azt hogy baj legyen?
2019. nov. 20. 16:22
16/16 anonim válasza:
Ha baj van, akkor már most baj van. A CT nem megelőzésre való, az már csak azt mutatja ki, ami már kialakult...
Csak szakorvosi beutalóval lehet CT-re menni, háziorvoséval nem. De nyilván előtte megvizsgál, stb, ha nem tartja indokoltnak nem fog csak úgy beutalni semmilyen orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!