Mihez kezdjek, ha tiszta pattanásos a hátam? Mi okozhatja és hogyan lehet kezelni? 25F
Eddig is volt rajta néhány, de mostanában rengeteg apró pattanás jelent meg a hátamon. Nagyjából így nézhet ki a hátam:
Tele van rengeteg apró piros kiütéssel. Főleg az alsó részén a derekamnál (+ a fenekemen), felül a vállamnál nincs annyira sok. A testem egyéb részén sincs sok, néha egy-egy a karomon megjelenik, de nem jellemző.
Mitől alakulhatott ez ki? Allergiás lennék valamilyen ételre? Nem vagyok túlsúlyos, vérvétel alapján a koleszterin-szintem sem magas. Sok tejet iszok, okozhatja az? Vagy valami más áll a háttérben? Életmód, öltözködés? Valakinek volt már hasonló gondja?
igen, a fentebbi válasz hasznos. Lehet hogy pl az első pár valami allergiától vagy ételintoleranciától jön ki vagy akármi.
De ha azokat elkezded kinyomkodni, akkor ott simán bejutnak a baktériumok, és védekezésképp elkezdődik még több váladéktermelés és további dudorok. Alapesetben a bőr egy jó védőgátat biztosít, de ilyen folyamatosan kinyomkodott pattanások eléggé gyengítik a dolgot
Szóval ha legközelebb muszály kinyomni, próbáld fertőtleníteni.
Egyébként a csökkentett fehérliszt/tejtermék fogyasztás némely embereknek bejön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!