Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mihez kezdjek, ha tiszta...

Mihez kezdjek, ha tiszta pattanásos a hátam? Mi okozhatja és hogyan lehet kezelni? 25F

Figyelt kérdés

Eddig is volt rajta néhány, de mostanában rengeteg apró pattanás jelent meg a hátamon. Nagyjából így nézhet ki a hátam:

[link]

Tele van rengeteg apró piros kiütéssel. Főleg az alsó részén a derekamnál (+ a fenekemen), felül a vállamnál nincs annyira sok. A testem egyéb részén sincs sok, néha egy-egy a karomon megjelenik, de nem jellemző.

Mitől alakulhatott ez ki? Allergiás lennék valamilyen ételre? Nem vagyok túlsúlyos, vérvétel alapján a koleszterin-szintem sem magas. Sok tejet iszok, okozhatja az? Vagy valami más áll a háttérben? Életmód, öltözködés? Valakinek volt már hasonló gondja?

2019. okt. 23. 08:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Egy allergia-teszt biztos nem árt.
2019. okt. 23. 09:09
 2/5 anonim ***** válasza:
Először is ételallergia tesztet csináltass. Ha nem derül ki semmi akkor válts életmódot. Csinálj egy méregtelenítő kúrát, egyél egészségesen, végezz intenzív sportot.
2019. okt. 23. 09:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Én bőrgyógyászhoz mennék a helyedben, a bátyámnak az arcán voltak hasonlóak, és egy pár hét gyógyszer kúrával meg valami krémmel annyira helyrekapta hogy egy darab pati nincs rajta már évek óta (azóta)
2019. okt. 24. 15:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha szoktad őket piszkálni, akkor szokj le róla. A legtöbbször az embereknek attól lesz ilyen durva, mivel elfertőződik és tovább viszed a "fertőzést". Le kell szokni róla. A sok piros, lilás folt is amiatt marad vissza. Ha nem piszkálod, akkor azok is idővel(fél, 1 év) meguktól eltűnnek. BHA vagy AHA sav is csodákra képes, olvass utánuk.
2019. nov. 3. 18:41
 5/5 anonim ***** válasza:

igen, a fentebbi válasz hasznos. Lehet hogy pl az első pár valami allergiától vagy ételintoleranciától jön ki vagy akármi.

De ha azokat elkezded kinyomkodni, akkor ott simán bejutnak a baktériumok, és védekezésképp elkezdődik még több váladéktermelés és további dudorok. Alapesetben a bőr egy jó védőgátat biztosít, de ilyen folyamatosan kinyomkodott pattanások eléggé gyengítik a dolgot

Szóval ha legközelebb muszály kinyomni, próbáld fertőtleníteni.

Egyébként a csökkentett fehérliszt/tejtermék fogyasztás némely embereknek bejön.

2019. dec. 12. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!