Korom fekete hasmenésem van, ez lehet a sok alkoholtól?
Figyelt kérdés
2019. okt. 18. 09:57
1/10 anonim válasza:
Attól függ, mit ittál? A vörösbor pl csinál ilyet.
2/10 anonim válasza:
Más panaszod is van? Gyengeség? Gyomortáji fájdalom? Hányinger? Ha hánytál abban nem volt semmi "furcsa"?
Gyorsba gondold végig nem ettél-e olyasmit ami elszínezheti a székleted (pl vörösbor, aktív szén tartalmú gyógyszer, gyümölcslé, véres hurka).
Ha nem, és a székletednek jellegzetes "másmilyen" szaga is van akkor menj el orvoshoz. A koromfekete széklet jellemzően az emésztőrendszer felső szakaszának vérzésére is utalhat. Ami viszont nem játék! Nagyon nem.
3/10 anonim válasza:
Korom feket nem lehet alkoholtól.
A fekete alvadt vér, én a helyedbe még ma elmennék orvoshoz, mert ez szerintem elég veszélyes.
A hasmenés lehet sárgás akár zöld is, de fekete egyáltalán nem, valahol vérzésed van vagy volt.
4/10 anonim válasza:
Ha széntablettát nem vettél be mostanában, akkor valószínű, hogy alvadt vér.
5/10 anonim válasza:
Fekete széklet, vérzés jele. Lehet aranyér, gyomor, bél problémák tünete is. Rossz esetben daganat is előfordulhat ez lehet rossz illetve jó indulatú is(ez kezelhető ha időben elkezdik).
6/10 A kérdező kommentje:
Vörösbort ritkán iszom, ez a ,,tünet” pedig 1-1,5 hónapja tart. Nem ettem semmi szokatlant, a hasmenésem szaga pedig nagyon édeskés, és nagyon erős.
2019. okt. 18. 10:39
7/10 A kérdező kommentje:
Ja, és szoktam hányni heti 3-4 alkalommal (reggelenként) savat.
2019. okt. 18. 10:40
8/10 anonim válasza:
Ha alkoholt iszol ne tedd :) Ha ezek a tünetek vannak gondolhatod,hogy a szervezeted mit él át. 1,5 hónapja tart a tünet és nem voltál orvosnál ? Az elég nagy gond. Szerintem minnél hamarabb nézesd meg, bemégy sürgősségire vérvétel,ekg,röntgen stb aztán kiderűl mi a baj. Ha vársz azzal csak rontassz a helyzeten.
9/10 anonim válasza:
A #6-os alapján majdnem biztos, hogy vérzés. Menj el háziorvoshoz minél hamarabb. Fontos lenne kivizsgálni. Főleg, ha ilyen régóta tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!