Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nyáron miért hízok mindig?

Nyáron miért hízok mindig?

Figyelt kérdés

Eleve alig van étvágyam nyáron. Ha eszek valamit, az is gyümölcs, leves, joghurt. Inni is sokat szoktam. És minden nyáron jópár kilóval többet mutat a mérleg! És a ruhákon is észreveszem.

Nem értem. Eleve nem eszek lisztes kajákat, mivel allergiás vagyok a búzalisztre. Nyáron meg végképp csak csipegetek pár falatot a fent leírtakból. Mégis hízok! Ja, és mozgok eleget, estére be is vizesednek, dagadnak a bokáim.

2010. júl. 16. 12:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
valószinűleg a vizesedés miatt
2010. júl. 16. 12:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, ez valóban csak a szervezeted által visszatartott víz, ami súlyban többletet jelent, azonban a zsírszövetek egy cseppet sem gyarapodtak! Amint elmúlik a kánikula, elmúlik a vizesedés is. Tapasztalatból mondom.
2010. júl. 16. 12:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Mit tehetünk a vizesedés ellen?

-Ne hordjunk szoros zoknit, egyéb szoros ruhaneműt!

-Éjszakára polcoljuk fel a lábunkat, illetve amikor csak módunk van rá! (Ez serkenti a vénás keringést.)

-Tornáztassuk reggel-este a lábdfejet és a vádlit! (Pipa-spicc, pipa-spicc, bokakörzés.)

-A rendszeres testmozgás jó hatással van a keringésre.

-Növeljük a kálium és magnézium bevitelt, vagy tabletta formájában vagy például együnk banánt.

-Nem kell keveset inni, nyugodtan igyunk napi másfél/két liter folyadékot, de az legyen tiszta víz - vagy csapvíz, vagy ha nagyon kemény a csapvizünk, akkor nátriumszegény ásványvíz, de semmiképp se cukros ital, még százszázalékos gyümölcslé sem, mert abban is nagyon sok a cukor.

Nem kell vízhajtó teákat fogyasztanunk, mert azok a vérből veszik ki a folyadékot, csak szomjasabbak leszünk. Inkább együnk szilvalekvárt, mert az az ozmotikusan hat, és még az esetleges székrekedésre is jó, és persze sokkal finomabb, mint a csalántea.

2010. júl. 16. 12:52
 4/6 anonim ***** válasza:
bakker de jó neked. én meg pont h hízni akarok mindig, de nyáron csak fogyok... =D
2010. júl. 16. 14:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom hány éves vagy, szedsz-e gyógyszert. Nekem már egy ideje kell szednem vérnyomáscsökkentőt. Idén először elkezdett dagadni a bokám. Mindent csináltam vele, amit fent leirtak, de orvos lett a vége.Már alig fértem a cipőbe.A doki - az Isten áldja meg - lecserélte a gyógyszeremet, és láss csodát, 3 nap múlva elmúlt.Újra vékony a bokám, már 1 hete.
2010. júl. 16. 15:47
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem a fő gondom a boka dagadás, mivel az reggelre elmúlik. Napközben nem pihenek, mert van 2 pici gyermekem...

Ha vizesedés miatt hízok, akkor a ruháimon miért veszem észre, hogy pl a hasamnál, derekamnál, combomnál szűkebb a nadrág? És mit ne mondjak, mindig megküzdöttem nyár után a súlyleadással... Pedig csak 2-3 kilóról van szó általában.

2010. júl. 16. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!