Nyáron miért hízok mindig?
Eleve alig van étvágyam nyáron. Ha eszek valamit, az is gyümölcs, leves, joghurt. Inni is sokat szoktam. És minden nyáron jópár kilóval többet mutat a mérleg! És a ruhákon is észreveszem.
Nem értem. Eleve nem eszek lisztes kajákat, mivel allergiás vagyok a búzalisztre. Nyáron meg végképp csak csipegetek pár falatot a fent leírtakból. Mégis hízok! Ja, és mozgok eleget, estére be is vizesednek, dagadnak a bokáim.
Mit tehetünk a vizesedés ellen?
-Ne hordjunk szoros zoknit, egyéb szoros ruhaneműt!
-Éjszakára polcoljuk fel a lábunkat, illetve amikor csak módunk van rá! (Ez serkenti a vénás keringést.)
-Tornáztassuk reggel-este a lábdfejet és a vádlit! (Pipa-spicc, pipa-spicc, bokakörzés.)
-A rendszeres testmozgás jó hatással van a keringésre.
-Növeljük a kálium és magnézium bevitelt, vagy tabletta formájában vagy például együnk banánt.
-Nem kell keveset inni, nyugodtan igyunk napi másfél/két liter folyadékot, de az legyen tiszta víz - vagy csapvíz, vagy ha nagyon kemény a csapvizünk, akkor nátriumszegény ásványvíz, de semmiképp se cukros ital, még százszázalékos gyümölcslé sem, mert abban is nagyon sok a cukor.
Nem kell vízhajtó teákat fogyasztanunk, mert azok a vérből veszik ki a folyadékot, csak szomjasabbak leszünk. Inkább együnk szilvalekvárt, mert az az ozmotikusan hat, és még az esetleges székrekedésre is jó, és persze sokkal finomabb, mint a csalántea.
Köszönöm a válaszokat!
Nem a fő gondom a boka dagadás, mivel az reggelre elmúlik. Napközben nem pihenek, mert van 2 pici gyermekem...
Ha vizesedés miatt hízok, akkor a ruháimon miért veszem észre, hogy pl a hasamnál, derekamnál, combomnál szűkebb a nadrág? És mit ne mondjak, mindig megküzdöttem nyár után a súlyleadással... Pedig csak 2-3 kilóról van szó általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!