Fixum2012 kérdése:
A gyerkőcök vércsoportják mikor határozzák meg? Terhesség alatt - után?
Figyelt kérdés
2019. okt. 5. 21:10
1/9 anonim válasza:
Én úgy tudom hogy születéskor, de szerintem ha “kellene” pl betegség miatt, akkor lehetne a terhesség alatt
2/9 anonim válasza:
Szerintem nem végzik el rutinból, hacsak nem RH negatív az anya. Legalábbis évtizedekkel ezelőtt, amikor én voltam érintett a dologban, nem végeztek vércsoport vizsgálatot az újszülöttnél.
3/9 anonim válasza:
Nem végeznek rutinszerűen vércsoport vizsgálatot az újszülötteknél, csak ha oka van, pl. RH inkompatibilitás. Miért is végeznének indokolatlanul? Pénzbe kerül, értelme nem sok van.
4/9 anonim válasza:
Lányomnak májbiopsziája volt 7 hónaposan, még akkor sem nézték rutinból a vércsoportját meg!!
Ez 2016ban volt.
Most 3.5 éves, azóta sem tudom a vércsoportját. Sajnos nem nézik meg születéskor.
5/9 anonim válasza:
Bocsánat akkor lehet rosszul tudtam, csak magamból kiindulva a babakori kiskönyvemben (oltások, mindenféle adat) első oldalán a súlyom és minden adatom mellett ott volt a vércsoportom is és eddig minden (évfolyamtárs általánosból, gimiből, egyetemről) velem egykorúval is így van. De akkor lehet hogy ez egy időben volt csak “divat”
6/9 Metionin válasza:
Terhesség alatt nem tudják meghatározni mert a gyerek vére keveredik az anyjáéval a méhlepény miatt. Születés után kb. egy héttel lehet pontosan megmondani amikorra a gyerekben az összes vér "saját" de mostanság ha nem indokolt, nem csinálják meg. Az én kiskönyvemben sincs benne. Vesznek tőlük vért születés után de mást néznek benne.
7/9 anonim válasza:
Ha problémás a szülés akkor utána meg szokták határozni
8/9 anonim válasza:
#6: A két vér nem keveredik, pont a vércsoportok összeférhetetlensége miatt nem is keveredhetnének. De a mintavétel valóban nehezebb.
9/9 Metionin válasza:
Sarkítva írtam, igaz, nem szó szerint keveredik a 2 vér de pl. az anyai antitestek simán átmennek és egy szerológia is adhat fals eredményt, emiatt kell erre figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!