Hogyan képes ennyi ember Budapesten élni?
"...nekem szülőhazám, itt e lángoktól ölelt
kis ország messzeringó gyermekkorom világa. Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága..."
A válaszom röviden!
Itt születtünk, pl.
De '80-as években még sokkal rosszabb volt itt a levegő minősége, mint most.
Mostanra már a falvakban, kis településeken kezd rosszabb lenni a levegő a sok vadbarom miatt, aki műanyagot meg mindenféle szemetet éget, mert sokallja a havi 2-3 ezer ft szemétszállítási díjat.
Nem csak a szemétszállítási díj miatt égetnek vidéken sokan. :(
A "szegénységre" hivatkozva vannak, akik mindent eltüzelnek fűtési szezonban, veszélyes/tiltott anyagokat is, mint pl. a bútorlapok. Van, aki egész évben gyűjtögeti ezeket. Általában fel lehet ismerni, melyik háznál fűtenek ilyenekkel, mert sötétebb a füst, sokszor teljesen fekete.
Ősszel meg a zöldhulladékot égetik nagyon sokan, pedig el is lehetne vitetni (csak az is pénz), vagy komposztálni is lehetne (arra meg lusták, vagy tudatlanok).
Szóval nem ilyen egyszerű a dolog, hogy Budapesten rosszabb a levegő minősége, mint vidéken. Mert persze, a belső kerületekben rosszabb, mint egy átlagos vidéki városban, de amúgy sok tényezőtől függ.
És még egy: én tavaly télen néztem többször a szálló por koncentrációját, nálunk sajnos sokszor magasabb volt, mint Bp. nagy részén... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!