Miért kénytelen Budapesten félmillió ember szombat éjjeltől vasárnap reggelig a dobolást hallgatni?
„A nyári időszakban sajnos már megszokottá vált, hogy a Duna-parti szórakozóhelyek éjszakai zaja (mély hangok, dübörgés) zavarja a IX., XIX., XX. és XXI. kerületekben élők nyugalmát, pihenésüket. Az azonban már túlmegy minden határon, hogy ősszel (11.18-án), zárt ajtók és ablakok mellett arra ébredünk többen, hogy a basszus hangoktól remeg a szoba és ez eltart egészen REGGEL 7 óráig!
Feltételezzük, hogy a Duna közelsége miatt hallatszik el légvonalban 5-7 km-re is a zaj. Valószínűsítjük ugyanakkor, hogy a szórakozóhelyek nem tartják be zajkibocsátási határértéket, ennek felülvizsgálatát kérjük, RENDSZERES akusztikai zajmérés formájában!"
Mert szórakoztatni kell a népet, bármi áron.
Amikor tavaly kamion hajtott a karácsonyi vásárba asszem Németben, és kivasalt pár embert, másnap ugyanúgy megnyitották a vásárt, mintha mi sem történt volna. Idáig süllyedtünk. De azért fb-on mennek az álszent je suis posztok...
megértem, hogy irtó zavaró lehet, én tuti nem bírnám cérnával.
Kérem, hogy mindazok írják alá a petíciót, akik éjszakai nyugalmát, pihenését rendszeresen zavarják a szórakozóhelyek a fenti kerületekben! A petíciót a kerületi jegyzőkhöz fogjuk eljuttatni.
7-es
Vidéken is ordít a zene.
A szervezők valamiért minden esetben kötelességüknek érzik, hogy olyan hangerővel nyomassák, hogy 10 km-es körön belül mindenki hallja, 100 méteren belül ne lehessen érteni egymás szavát, 1 méteren belül pedig lerepüljön a fejed.
Én itthon is szoktam zenét hallgatni és érdekes módon tökéletesen hallom 5 méterről úgy, hogy még a szomszédban sem hallanak belőle semmit. Biztos itt más a fizika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!