Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem ehetek hashajtó...

Miért nem ehetek hashajtó bevétele elött?

Figyelt kérdés
Idén volt vasagbéltükrözésem,és délben ehettem utoljára,majd este 7-kor kellett bevenni egy hashajtót...majd éhenhaltam,én nem bírok ki ilyen sok időt kaja nélkül,de gondoltam ez normális hogy nem ehetek,mert csövet dugnak oda.Viszont,holnap CT vizsgálatom lesz,és megint délben ehetek utóljára,majd este hashajtoznom kell.De,miért nem ehetek?Ott csak feküdni fogok egy gép alatt.
2010. júl. 14. 21:31
 1/4 anonim ***** válasza:

A hashajónak az a célja, hogy a beleid teljesen üresek legyenek. Amit délben eszel, az még a hashajtótól kiürül, de ha közvetlenül elötte ennél, akkor az csak késöbb kerül a belekbe.

A vizsgálatok során a teli belek olyan árnyékokat adnak, amik zavarják a diagnózis felállitását, mert nem mindig lehet megállapitani, hogy amit a képen látnak, az egy teli bélszakasz, vagy esetleg daganat, vagy egyéb elváltozás.

2010. júl. 14. 21:47
 2/4 anonim ***** válasza:
szerintem nyugodtan egyél hashajtó bevétele elött, mert amit elötte ettél az is kiürül, egyik ismerősömnek is kell szednie és ő ugyanugy eszik mielött beveszi a hashajtót és 1-2 nap alatt hat és kiürül
2010. júl. 15. 19:30
 3/4 A kérdező kommentje:
De nekem nincs időm 1-2 napra,én vizsgálatra megyek addig meg ki kell hogy ürüljön a belem.Ha este beveszem,legkésöbb reggelre hatnia kell,mert 9kor van a vizsgálat.
2010. júl. 15. 19:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyszer csak kibirod, inkabb, mint hogy meg kelljen ismételni a vizsgálatot.
2010. júl. 15. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!