Normálisnak számít az ha valaki megiszik minden nap egy vagy két doboz (0,5L) sört?
Élettársam minden nap megiszik 1-2 doboz sört. Nem szokott ennyitől berúgni de a magam részéről nem gondolom normális dolognak ok nélkül minden egyes nap sört inni egy fiatalembernek. Ez nem üdítő hanem alkohol tartalmú ital és féltem az egészségét. Jogos az aggodalmam vagy túlteagálom?
Köszönöm előre is.
Ha ez 1 napra vonatkozik,egyátalán nem nagy mennyiség .
Ebbe a 2 üveg sörben elenyésző alkohol mennyiség van .
Ez közel sem olyan veszélyes,mint a cigizés,vagy drogozás .
Az alkoholizmus nem erről szól.Aki ezt irta vegye a fáradságot és olvasson utána .
Nyilván 1-2 sört meginni nem alkoholizmus, de a mindennapos alkoholfogyasztás vezethet alkoholizmushoz.
Mit jelent nálad az a szó, hogy normális?
Mert a normalitás általában egy egyezményes, általános, megszokott dolog. Pl. ha mindennap szippantana egy csík kokaint, valószínűleg magadon kívül lennél az idegességtől. Az alkohol keménydrog, de a fogyasztását a kultúránk normalizálta.
Egy biztos: ne kezdd el b..ogatni a fogyasztási szokása miatt, mert azzal max. ellentétes hatást érsz el.
Azért issza mert jólesik
#7 Nem balhézok miatta, nem tettem még egyáltalán szóvá
Az aggaszt, hogyha majd gyermekünk lesz nem szeretném ha azt látná, hogy természetes dolog az, hogy minden nap fogy a sör...
Emiatt érdekel, hogy ez egy természetes jelenség-e és más is tapasztal-e ilyet apjától vagy fiú testvérétől. Apa nem élt velünk így tőle nem láttam ezt, a bátyám pedig csak alkalom adtán sörözik ha bulizni megyünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!