A komplex vitaminkészítmények befolyásolhatják egy egészséges ember cukorszintjét a rosszullétig?
Akármilyen több komponensű vitamint vettem be eddig mindig rosszul voltam tőle. Reszketés fogott el és a megmagyarázhatatlan, csillapíthatatlan "moströgtön összecsuklok, ha nem eszek egy falatot" éhségérzet.
A cukorszintem egyébként normális, de ha csak egy fél szem vitamint szedek egész nap szédelgek és két percenként ennem kell.
Ez nekem nagy gond, mert babát szeretnék, és mindenkitől azt hallom, hogy jó lenne, ha vitamint szednék, az nem ártana... de nekem ez nem megy. (Bár konkrétan terhesvitaminnal még nem próbálkoztam még.) Milyen más lehetőségeim vannak? (A sok zöldségen és gyümölcsön kívül.)
Ez csakis pszichésen működik nálad, a vitaminok ilyetnem okoznak, főleg, mert nincs a készítményekben hozzáadott cukor sem.
Annyi biztosan nem ami kárt okoz.
A véredet meg lehetne nézetni, mert vastúladagolásnál lehet ilyen tünet.
Egyébként akkor mindentől rosszullennél, amiben van vitamin.
Ez sajnos tablettafóbia, amiről csak saját magad győzheted meg, hogy nem is igazi a rosszulléted.
Van aki a sima algopyrintől, vagy bármilyen egy szem gyógyszertől ezt érzi, sőt van aki már ha a szájához ér hányni megy.
Szóval nem az összetevők okozzák a dolgot, esetleg a fényezőanyagra vagy allergiás, de akkor semmilyen gyógyszert nem bírnál, mert pl az algoflexen is van.
Ha semmi nem megy,akkor folsavat, vasat, kalciumot,magnéziumot szedj külön-külön.Ezek a fontosak. De a vasat meg kellene nézetned egy laborban, mert az tényleg túladagolható.
Soha semmilyen más gyógyszerrel vagy vitaminnal Pl. C, vagy B6, stb.) nem volt ilyen gondom.
Nemolyrég csináltattam labort és ott minden rendben van, de most a babaterv miatt csináltatok majd egy frisset.
De ez tuti nem bogyófóbia. Sztem örököltem... Külön élek már a családtól jópár éve és egymástól függetlenül produkáltuk ugyanazokat a tüneteket a hugommal és az anyámmal... :S
Lehet, hogy mégis allergiás vagyok valamely összetevőjére?
Ismerős orvos azt mondta a cukorszintemmel babrálhat, attól vagyok reszketeg és attól van a "muszályennemmoströgtön" érzés is.
Ne szedjel semmilyen vitamint, maximum amitol eddig sem volt bajod, C vitamint. De en nem hiszem azt el, ha te mindennap gyumolcsot, zoldseget eszel, salatakat, akkor barmilyen vitaminra is szukseged lenne. En soha semmilyen vitamint nem szedtem, es a kisfiamnak aki 7 eves egyetlen egyszer sem vettem, de nem is fogok! En nagyon ellenzem a "divat" draga vitaminokat. Ha te egeszseges vagy, es odafigyelsz arra, hogy mindent egyel, de mertekkel (mert mindenben van valami amire a szervezetednek szuksege van), akkor biztos vagyok benne, hogy semmi masra nincs szukseged ezen kivul. Sot meg vitaminok, mindenfele csodateak nelkul is 2 eves koraig szoptattam.
Ugyhogy egyel egeszsegesen, sportolj, azzal tobbre mesz szerintem, szia.
Köszi a válaszokat!
Igyekszem odafigyleni hogy mit eszek (néha azért nehéz, és bűnbe is esek. :D)
Remélem a legjobbakat.
Sziasztok...
Nem szakterületem a vitamin háztartás, tehát nem tudok "okosságot" írni.
Amit leírtál mint jelenség az a hipoglikémiás shockra (előjelei) utal, bármi kiválthatja, ha ezt te a vitamin tablettához kötöd, tedd le.
Sokan feleslegesen mindenféle ostobaságot beszednek a csalamádé vagy a nyers savanyú káposzta helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!